«Έφυγε» ο Ρέι Μάνζαρεκ των DoorsΟ Μάνζαρεκ πάλεψε με τον καρκίνο για αρκετά χρόνια και τελικά άφησε την τελευταία του πνοή στο Ροζενχάιμ της Γερμανία, όπως ανακοίνωσε λίγο αργότερο η μπάντα.

Πρόκειται για ένα από τα ιδρυτικά μέλη του θρυλικού συγκροτήματος. Γεννήθηκε στις 12 Φλεβάρη του 1939 στο Ιλινόις και εκτός από τα αγαπημένα του πλήκτρα είχε ασχοληθεί με την συγγραφή, την παραγωγή αλλά και την σκηνοθεσία.

Η καταγωγή του ήταν πολωνική και από μικρός έκανε μαθήματα πιάνου αν και ο ίδιος ήθελε να ασχοληθεί με το μπάσκετ. Στα 16 του μετά από μια διαφωνία με τον προπονητή του εγκατέλειψε οριστικά την ιδέα του μπάσκετ και έδωσε μεγάλο βάρος στις σπουδές του όπου πήρε πτυχίο Οικονομικών.

Η καλλιτεχνική του φύση άρχισε να κάνει την εμφάνισή της και από το 1962 ως το 1965 σπούδασε στο Τμήμα Κινηματογράφου στο UCLA όπου είχε την πρώτη του γνωριμία με τον Τζιμ Μόρισον. Λίγο μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους θα συναντηθούν τυχαία σε μια παραλία της Καλιφόρνια. Ο Μόρισον θα δείξει τα τραγούδια που είχε γράψει στον Μάνζαρεκ και η ιδέα των Doors δεν θα αργήσει να υλοποιηθεί.

Μαζί τους θα ενσωματωθούν ο ντράμερ Τζον Ντένσμορ και ο κιθαρίστας Ρόμπι Κρίγκερ και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα το συγκρότημα θα γίνει θρύλος. Ο θάνατος του Μόρισον το 1971 ουσιαστικά θα σημάνει και το τέλος της μπάντας. Ο Μάνζαρεκ θα προσπαθήσει να κάνει άλλα πράγματα, ωστόσο το όνομά του θα μείνει συνδεδεμένο με τους θρυλικούς Doors.

Αμέσως μετά το θάνατό του ο φίλος του και για χρόνια συνεργάτης του στους Doors, Ρόμπι Κρίγκερ θα δηλώσει: «Λυπήθηκα όταν άκουσα για τον θάνατο του φίλου και συνεργάτη μου σήμερα. Είμαι απλά χαρούμενος που μπόρεσα να παίξω τραγούδια των Doors την τελευταία δεκαετία. Ο Ρέι ήταν ένα τεράστιο κεφάλαιο της ζωής μου και θα μου λείπει για πάντα».

The Doors – Light My Fire (HQ)

Ο Τζον Ντένσμορ με τη σειρά του είπε: «Δεν υπήρχε πιο κατάλληλος πληκτράς στον πλανήτη για να υποστηρίξει τους στοίχους του Μόρισον. Με τον Ρέι συγχρονιζόμουν απόλυτα μουσικά. Ήταν το μυαλό το οποίο κρατούσα τον Ρόμπι και τον Τζιμ στην κορυφή. Θα μου λείψει ο μουσικός αδελφός μου».

www.gazzetta.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.