ΥΠΟΔΟΧΗ ΜΕ ΚΑΤΑΝΥΞΗ ΚΑΙ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ

http://www.imsk.gr/wp-content/uploads/2013/05/%CE%95%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B1-%CE%91%CE%B3.-%CE%9A%CF%89%CE%BD-%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B5-%CE%A4%CE%AF%CE%BC%CE%B9%CE%BF-%CE%9E%CF%8D%CE%BB%CE%BF-263x300.jpgΈφτασε το περασμένο Σάββατο από τα Ιεροσόλυμα στην Κοζάνη το τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου, το οποίο έγινε δεκτό με κατάνυξη και λαμπρότητα από πολίτες και εκπροσώπους των Αρχών.

Η επίσημη υποδοχή του Τιμίου Ξύλου, το οποίο συνόδευσε εκ μέρους του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων ο Οσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Μόδεστος Αγιοταφίτης, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Μαΐου στις 6 το απόγευμα στον Ιερό Καθεδρικό και Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, όπου και θα παραμείνει μέχρι την Πέμπτη 23 Μαΐου. Χτες το απόγευμα το ιερό κειμήλιο μεταφέρθηκε στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κοζάνης, ο οποίος πανηγυρίζει σήμερα 21 Μαΐου.

Να σημειωθεί ότι το τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου είναι εγκιβωτισμένο στην ιερά Εικόνα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και φυλάσσεται στο Σκευοφυλάκιο του Πανίερου Ναού της Αναστάστεως του Κυρίου στα Ιεροσόλυμα. Το μοναδικό αυτό κειμήλιο μεταφέρθηκε προς προσκύνηση, ευλογία και αγιασμό των κατοίκων της επαρχίας Κοζάνης και της ευρύτερης περιοχής, κατόπιν αιτήματος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου προς το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και εγκρίσεως από την Α.Θ.Μ. τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης κ.κ. Θεόφιλο τον Γ΄ και την περί Αυτόν Ιερά Σύνοδο.

Στις 6 το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου πλήθος κόσμου υποδέχτηκε το Τίμιο Ξύλο στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου, όπου τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου κ. Παύλου. Ο κόσμος και οι επίσημοι προσκύνησαν την εικόνα στην οποία είναι εγκυβωτισμένο το Τίμιο Ξύλο. Μεταξύ των προσκυνητών ήταν ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γιάννης Σόκουτης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Γιάννης Παπαϊρδοανίδης και άλλοι.

Προχτές Κυριακή πραγματοποιήθηκε Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιοτάτου, το απόγευμα τελέστηκε Μέγας Εσπερινός – Χαιρετισμοί του Τιμίου Σταυρού.

Την Δευτέρα το απόγευμα, όπως προαναφέρθηκε το Τίμιο Ξύλο μεταφέρθηκε στον Ι. Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κοζάνης, όπου θα τελέστηκε Μ. Πανηγυρικός Εσπερινός.

Σήμερα Τρίτη 21 Μαΐου, στις 6.30 μ.μ. θα γίνει επιστροφή στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου.
Το Τίμιο Ξύλο θα παραμείνει στην Κοζάνη μέχρι την Πέμπτη 23 τρέχοντος, οπότε και θα αναχωρήσει στις; 12 το μεσημέρι.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ στον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.