http://2.bp.blogspot.com/-scbne39D9so/UZoVfkAX40I/AAAAAAAB6yc/yIBtjfVH9D4/s1600/3(3).jpgΤην Καστοριά επισκέφτηκαν, την Παρασκευή 17 Μαΐου 2013, οι πρέσβεις 19 χωρών, στο πλαίσιο τριήμερης περιήγησης που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Εθιμοτυπίας του Υπουργείου Εξωτερικών για τους διαπιστευμένους  ξένους Πρέσβεις στην Ελλάδα, σε Καστοριά-Γιάννενα-Μέτσοβο. Στόχος του προγράμματος ήταν η ανάδειξη περιοχών της ακριτικής Βορειοδυτικής Μακεδονίας και της Βορείου Ηπείρου.

http://2.bp.blogspot.com/-1h_U73QT8Fc/UZoVb7-__DI/AAAAAAAB6yI/hIG7TYPGL1k/s1600/1%25283%2529.jpg

Κατά την ολιγόωρη παραμονή τους στην περιοχή μας οι πρέσβεις, οι οποίοι συνοδευόταν και από τον Διευθυντή Εθιμοτυπίας του Υπουργείο Εξωτερικών κ. Καλογερόπουλο είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Εκθετήριο-Δημοπρατήριο της ΕΔΗΚΑ αλλά και μονάδα παραγωγής γούνας της περιοχής μας, για να γνωρίσουν την τέχνη γουνοποιίας. Επιπλέον, ξεναγήθηκαν στο Σπήλαιο του Δράκου, στην Ιερά Μονή Παναγίας Μαυριωτίσσης και στο Λαογραφικό Μουσείο Καστοριάς. Τέλος, περιηγήθηκαν στα πέτρινα σοκάκια της παλιάς πόλης στο «Ντολτσό» όπου τους υποδέχτηκε στην πλατεία τοπικός σύλλογος της περιοχής και τους παρουσίασε πατροπαράδοτους χορούς. Στη συνέχεια ακολούθησε δείπνο με τοπικά εδέσματα.

http://3.bp.blogspot.com/-mD47Xeh4tgw/UZoVf9flYdI/AAAAAAAB6yY/HYdNUh8WNYg/s1600/5(2).jpg

Με τις καλύτερες εντυπώσεις έκλεισε η βραδιά για τους ξένους διπλωμάτες όπου σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Καλογερόπουλου «Οι επισκέπτες μας είναι πραγματικά καταγοητευμένοι από το συνδυασμό της ομορφιάς, της καλής τεχνικής υποδομής, παράδοσης και πολιτισμού που, πραγματικά, δεν περιμέναμε ότι θα τον βρούμε σε έναν τόσο μικρό τρόπο», ενώ από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, μεταξύ άλλων, σημείωσε «Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζουμε τους φίλους μας στην απαρχή της σύγχρονης Ελλάδας. Είμαι σίγουρος ότι τους δίνεται η ευκαιρία έστω και στις λίγες ώρες της επίσκεψης τους να έχουν μία γνώση και μία συνείδηση του τόπου μας. Ευελπιστούμε ότι σύντομα θα τους ξαναέχουμε κοντά μας και προσδοκούμε να μεταφέρουν τις εμπειρίες τους στις ιδιαίτερες πατρίδες τους».

http://1.bp.blogspot.com/-CboY1F2o368/UZoVe7CFcvI/AAAAAAAB6yQ/HSVtdaplVYw/s1600/8%25281%2529.jpg

Στο ίδιο πλαίσιο ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Σαββόπουλος τόνισε «Θέλω να ευχαριστήσω το Υπουργείο Εξωτερικών διότι μέσα από τις πόλεις που επέλεξε για να επισκεφτούν τα μέλη του διπλωματικού σώματος και μία μεγάλη αντιπροσωπεία πρέσβεων είναι η πόλη της Καστοριάς, η οποία έχει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, την ιστορία της, τον πολιτισμό της. Εμείς, ως Περιφέρεια αλλά και ο Δήμος καταβάλλαμε τα μέγιστα έτσι ώστε να ικανοποιήσουμε τους επισκέπτες μας, των οποίων οι πρώτες εντυπώσεις είναι άριστες»

http://1.bp.blogspot.com/-mz1OcuX_SGI/UZoVhSQtsUI/AAAAAAAB6yo/nTvmzyUy0Uk/s1600/9%25281%2529.jpg

Να σημειωθεί ότι τους πρέσβεις υποδέχθηκαν, επίσης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κκ Σεραφείμ, οι Βουλευτές Καστοριάς, Μαρία Αντωνίου, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος και ο Δήμαρχος Μανώλης Χατζησυμεωνίδης, όπου όλοι τους εξέφρασαν την ελπίδα αυτή η δράση να αποτελέσει έναυσμα προσέλκυσης και νέων επισκεπτών στην περιοχή μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.