Τρεις νικητές, τρεις καλλιτέχνες, τρία λαμπρά αστέρια της ευρωπαικής μουσικής διοργάνωσης του μεγαλύτερου ετήσιου τηλεοπτικού γεγονότος της Eurovision, έχουν κάτι που τους ενώνει.

Και οι τρεις διέπρεψαν και κέρδισαν την πρώτη θέση στο διαγωνισμό της Eurovision. Η περσινή νικήτρια του διαγωνισμού και εκπρόσωπος της Σουηδίας Loreen με το Ephoria, ο Alexander Rybak και το δικό μας κορίτσι η Έλενα Παπαρίζου σάρωσαν με τα περισσότερα 12άρια από την αρχή του τραγουδιστικού θεσμού της Ευρώπης.

Η Loreen η εκπρόσωπος της Σουηδίας με το «Euphoria» συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία από 18 χώρες, ρίχνοντας από τον «θρόνο» τον Alexander Rybak, που είχε συγκεντρώσει 16 12άρια το 2009, ενώ στην τρίτη θέση της λίστας βρίσκεται η Έλενα Παπαρίζου, που με το «My Number One» πήρε 10 12άρια το 2005.

Εκτός από αυτό το ρεκόρ, όμως, η Loreen με τους 372 πόντους που συγκέντρωσε έχει πλέον την δεύτερη υψηλότερη βαθμολογία στην ιστορία της Eurovision!
Την πρωτιά κατέχει ο Alexander Rybak, που κέρδισε τον διαγωνισμό με 387 πόντους, ενώ τρίτοι έρχονται οι Lordi, οι οποίοι στην Eurovision της Αθήνας πήραν 292 πόντους.

Στην Eurovision του Μπακού σημειώθηκαν ακόμα δύο ρεκόρ:
ο Γερμανός συνθέτης Ralph Siegel μετρά 20 συμμετοχές στον διαγωνισμό, με τελευταία το φετινό τραγούδι του Σαν Μαρίνο, «The Social Network Song»,
ενώ η Νορβηγία κατέχει πλέον τις περισσότερες τελευταίες θέσεις (11 συνολικά), αφού ο Tooji με 7 βαθμούς κατατάχθηκε 26ος στον βαθμολογικό πίνακα!

entertainment.in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.