Το Περιστέρι επικράτησε στην παράταση 83-82 του Ηλυσιακού, όμως υποβιβάστηκε στην Α2, αφού χρειαζόταν νίκη με τρεις πόντους, την ώρα που οι ηττημένοι πανηγύριζαν την παραμονή τους

Έπεσε το Περιστέρι, σώθηκε ο Ηλυσιακός!Το Περιστέρι επικράτησε 83-82 του Ηλυσιακού, όμως «αποχαιρέτησε» την Α1 μπάσκετ, καθώς χρειαζόταν νίκη με τουλάχιστον τρεις πόντους. Από την άλλη, η ομάδα των Ηλυσίων γνώρισε την πιο «γλυκιά» φετινή ήττα της, καθώς η διαφορά στο σκορ ήταν αρκετή να της χαρίσει την παραμονή.

Οι Περιστεριώτες έστειλαν επίτηδες το παιχνίδι στην παράταση για να προσπαθήσουν εκεί να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα με την διαφορά, όμως δεν τα κατάφεραν.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν ακόμη και με 12 πόντους στην δεύτερη περίοδο, αλλά στη συνέχεια ήρθαν τα πάνω-κάτω.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ο Παπαντωνίου με 24 πόντους, στους 26 σταμάτησε ο Στόγκλιν για τους φιλοξενούμενους.

Το ματς:

Ο Ηλυσιακός ξεκίνησε καλύτερα και με… αιχμή του δόρατος τον Στόγκλιν προηγήθηκε 10-2 στο 3’. Σιγά-σιγά, το Περιστέρι ανέβασε στροφές, με τον Κομποδιέτα να μειώνει σε απόσταση αναπνοής (11-12) και τον Παπαντωνίου να βάζει την ομάδα του μπροστά στο σκορ για πρώτη φορά στο παιχνίδι (14-12). Η περίοδος ολοκληρώθηκε, με τους γηπεδούχους να έχουν ισορροπήσει και να προηγούνται με 17-16.

Το άγχος είχε κυριεύσει και τις δύο ομάδες, με τον Παραγιό να δίνει ξανά διαφορά 4 πόντων στους φιλοξενούμενους (24-20) στο 13’. Σε εκείνο το σημείο οι Περιστεριώτες φόρτσαραν ξανά. Αφού λοιπόν ο Μίτσελ τους έδωσε εκ νέου προβάδισμα (26-25), οι παίκτες του Τζίμη Κουστένη έτρεξαν σερί 8-2 και πήγαν στα αποδυτήρια με μια καλή διαφορά και το υπέρ τους 34-27.

Το Περιστέρι έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφια διαφορά, με το τρίποντο του Μίτσελ (39-27). Ο Καυκής το πήρε πάνω του για τον Ηλυσιακό και μείωσε στους 6, πέντε λεπτά πριν το φινάλε της περιόδου, ενώ τρίποντη «βόμβα» του Μόρισον, έκανε το ματς ντέρμπι (43-40) στο 26’. Με μίνι αντεπίθεση, οι φιλοξενούμενοι πήραν ξανά κεφάλι στο σκορ στο τέλος του δεκαλέπτου με 49-48.

Ο Ηλυσιακός κρατούσε ένα μίνι προβάδισμα στα πρώτα λεπτά, κάτι που φυσικά τον ευνοούσε, με τον Παπαντωνίου να ισοφαρίζει σε 56-56 και τον Κομποδιέτα να βάζει μπροστά το Περιστέρι (59-56) στο 35’. Οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο σκορ, με τον Ηλυσιακό να κρατάει στα χέρια του στην παραμονή, όντας μπροστά 75-72 λίγα δευτερολέπτα πριν το φινάλε. Το Περιστέρι βρήκε τις αντοχές και ισοφάρισε 76-76, με τους φιλοξενούμενους να κάνουν φάουλ και τον Πέτρουλα να χάνει επίτηδες δύο βολές για να στείλει το ματς στην παράταση. Ό,τι κι έγινε, αφού ο Στόγκλιν δεν κατάφερε δις να δώσει τη νίκη στην ομάδα του.

Με νέο τρίποντο του Παπαντωνίου, η διαφορά έφτασε στα επιθυμητά επίπεδα για το Περιστέρι (79-76). Το άγχος και στις δύο ομάδες έκδηλο. Χαμένες βολές –κυρίως- από πλευράς Ηλυσιακού, όμως κατάφερε να ισοφαρίσει 79-79. Ο Παπαντωνίου έβαλε ξανά μπροστά με 83-82 την ομάδα του, ο Μάρας έχασε επίτηδες δύο βολές για τους φιλοξενούμενους, ούτως ώστε να μην υπάρχει περίπτωση για δεύτερη παράταση και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με αυτό το σκορ.

Τα δεκάλεπτα: 17-16, 34-27, 48-49, 76-76, 83-83 (παράταση)

Περιστέρι (Τζίμης Κουστένης): Παπαντωνίου 24, Κομποδιέτας 18, Βλάχος, Κανονίδης 13, Ψαρόπουλος, Μάντζαρης 2, Μίτσελ 14, Πέτρουλας 7, Μελισσαράτος, Γαλιώτος 2, Λάκκας, Ζούμπος 3

Ηλυσιακός (Λιόγας): Παππάς, Καυκής 9, Αναγκόνιε 12, Χατζής 8, Σπανός, Δορκοφίκης 7, Αντωνάκης 1, Μόρισον 8, Γουΐσε, Μάρας 6, Παραγυιός 5, Στόγκλιν 26

www.sport-fm.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.