Εκρηξη με 14 τραυματίες στη ΣαλαμίναΠανικός επικράτησε το πρωί στη Σαλαμίνα, ύστερα από ισχυρή έκρηξη σε ταβέρνα που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά 14 άτομα και να προκληθούν σοβαρές ζημιές σε παρακείμενα σπίτια και αυτοκίνητα.

Η περιοχή γύρω από το ναό του Αγίου Δημητρίου θύμιζε κυριολεκτικά βομβαρδισμένο τοπίο. Η φωτιά ξέσπασε ύστερα από έκρηξη φιάλης προπανίου και οι ζημιές που υπέστη η ταβέρνα είναι τεράστιες καθώς έχουν γκρεμιστεί οι μεσοτοιχίες με τα διπλανά σπίτια ενώ ακόμα και σε απόσταση 200 μέτρων τα γύρω σπίτια έχουν υποστεί και αυτά ζημιές.

Κάποια μάλιστα καταστήματα καταστράφηκαν ολοσχερώς ενώ σύμφωνα με τα όσα είπε ο δήμαρχος Σαλαμίνας έχουν καταγραφεί σπασίματα σε τζαμαρίες ακόμα και σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από την ταβέρνα.
Σημαντικές φθορές έχουν υποστεί περίπου είκοσι αυτοκίνητα, από τα μπάζα τα οποία εκτοξεύτηκαν.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 09:40 το πρωί και η εκκλησία που είναι ακριβώς δίπλα από την ταβέρνα ήταν γεμάτη με κόσμο, γεγονός που σημαίνει ότι από θαύμα δεν προέκυψαν θύματα.

Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, δύο από τους τραυματίες, που έφεραν μεγαλύτερα τραύματα, μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο Νοσοκομείο ενώ οι υπόλοιποι στο κέντρο υγείας του νησιού όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν.

‘Ανδρες της ΕΜΑΚ με σκύλο, πραγματοποίησαν έρευνες στο ερείπια της ταβέρνας ωστόσο δεν διαπιστώθηκε η ύπαρξη κάποιου εγκλωβισμένου ατόμου.

Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, όλοι οι τραυματισμοί των πολιτών προκλήθηκαν από το ωστικό κύμα και τη θραύση τζαμιών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.