Αναστάτωση από πυροβολισμούς στο φεστιβάλ των Καννών

Πανικός επικράτησε την Παρασκευή στις Κάννες, όταν άγνωστος άρχισε να πυροβολεί, την ώρα που έδιναν ζωντανά κοινή συνέντευξη Τύπου στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο Canal Plus οι δύο βραβευμένοι ηθοποιοί, Κρίστοφ Βαλτς και Ντανιέλ Οτέιγ.

«Πρόκειται για ένα άτομο 42 ετών που χρησιμοποίησε ένα πιστόλι αφέτη κοντά στο πλατώ. Είναι διαταραγμένος και συνελήφθη αμέσως», δήλωσε ο Μαρσέλ Οτιέρ, ο διευθυντής της υπηρεσίας δημόσιας ασφάλειας της επαρχίας Αλπ-Μαριτίμ.

Ο δράστης, που είχε επάνω του και μια ψεύτικη χειροβομβίδα, πυροβόλησε δύο φορές προτού συλληφθεί από τους αστυνομικούς. «Το κάνω για τον Θεό μου», φέρεται να φώναξε κατά τη διάρκεια της σύλληψής του.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 42χρονος φαίνεται πως ήταν ψυχικά διαταραγμένος.

Την ώρα εκείνη προβαλλόταν σε ζωντανή μετάδοση τη εκπομπή Grand Journal που είχε για καλεσμένους τα μέλη της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ των Καννών Κριστόφ Βαλτς και Ντανιέλ Οτέιγ. Η εκπομπή διακόπηκε προσωρινά και η μετάδοσή της συνεχίστηκε μετά την απομάκρυνση του 42χρονου από το χώρο.

«Στις 20:07 η εκπομπή διακόπηκε. Σύμφωνα με έναν αξιωματικό της αστυνομίας των Καννών, ένας άνδρας πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα στην Κρουαζέτ, στην άκρη του πλατώ και μετά, γυρνώντας σε μια γυναίκα που στεκόταν δίπλα του, της είπε: αν ήμουν στη θέση σας, δεν θα έμενα εδώ», δήλωσε ο Μισέλ Ντενιζό, ο παρουσιαστής της εκπομπής.

«Υπήρξε κάποια ανησυχία και φόβος, όμως όλοι διατήρησαν την ψυχραιμία τους και ευχαριστώ το κοινό που έμεινε εδώ, όλο το επιτελείο της εκπομπής και τους καλεσμένους μας», κατέληξε.

Οι πυροβολισμοί είναι το δεύτερο κατά σειρά ευτράπελο που σημειώνεται στο φεστιβάλ των Κανών, καθώς την Πέμπτη «έκαναν φτερά» κοσμήματα του ελβετικού οίκου Chopard πολύ μεγάλης αξίας.

Τα κοσμήματα εκλάπησαν από δωμάτιο του ξενοδοχείου Novotel που ήταν «κλεισμένο» στο όνομα εργαζομένου του Οίκου.

Αρχικά, η γαλλική αστυνομία είχε αναφέρει ότι τα κοσμήματα ήταν αξίας 1,4 εκατ. δολαρίων και θα φορούσαν οι γυναίκες ηθοποιοί του φεστιβάλ. Ωστόσο ο οίκος διευκρίνισε ότι η αξία των κοσμημάτων δεν ήταν τόσο μεγάλη όσο αναφέρθηκε και δεν ήταν μέρος της συλλογής που προοριζόταν για τις ηθοποιούς, χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Ιθύνοντες του φεστιβάλ επεσήμαναν ότι το κορυφαίο βραβείο, ο Χρυσός Φοίνικας, δεν ήταν ανάμεσα στα κοσμήματα που εκλάπησαν.

ΕΘΝΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.