http://2.bp.blogspot.com/-QkhCweDNN-8/UZZMaYW882I/AAAAAAAB6dM/ZWmeRoHcVtc/s1600/DSC05093.jpegΟι βασικές κατευθύνσεις των δράσεων που αφορούν την πρόληψη και την ετοιμότητα για την αντιμετώπιση κινδύνων που προέρχονται από δασικές πυρκαγιές, εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου, ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) του Δήμου Γρεβενών που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2013, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα με θέμα: «Λήψη προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών – Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας», υπό την Προεδρία του Δημάρχου Γρεβενών κ. Δημοσθένη Κουπτσίδη και τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων φορέων.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης συμφωνήθηκαν οι δράσεις που θα ενισχύσουν τις ενέργειες του αντιπυρικού σχεδιασμού. Αποφασίσθηκε η συνεργασία όλων των αρμοδίων υπηρεσιών, με βασικό στόχο την αποτελεσματική και άμεση πρόληψη των δασικών πυρκαγιών.

http://4.bp.blogspot.com/-EIOgwQOdK5s/UZZMYzbt6DI/AAAAAAAB6dE/2Udkcjo_dx4/s1600/DSC05091.jpegΟ Δήμαρχος Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης ζήτησε την ουσιαστική συμβολή των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων, των εθελοντικών ομάδων και των πολιτών. Η άμεση ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας τόνισε θα συμβάλει στην αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων, ενώ δήλωσε ότι από την πλευρά του δήμου θα γίνονται όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο ενέργειες για την αντιμετώπιση των όποιων φαινομένων που έχουν σχέση με την πρόκληση πυρκαγιών. Με τη βοήθεια όλων και το σωστό συντονισμό θα μπορέσουμε τόνισε να διαφυλάξουμε το φυσικό πλούτο του τόπου μας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι, κα Αικατερίνη Πέτρου και κ.κ. Γεώργιος Αρμπάρας, Βάϊος Κόραβος, Γεώργιος Ουζουνίδης, ο Διοικητής του 586 Τάγματος Πεζικού κ. Κων/νος Αδάμος, ο Διοικητής της Π.Υ Γρεβενών κ. Θεόδωρος Καίσαρης, ο κ. Υποδιοικητής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Γρεβενών, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σωκράτης Στάμος, ο υπεύθυνος του γραφείου της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Γρεβενών κ. Κουρέλλας, ο Διευθυντής της ΔΕΥΑ Γρεβενών κ. Νώντας Τοτίδης, υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου, εκπρόσωποι Φορέων, Συλλόγων, ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου κ. Γιάννης Νικολαΐδης, ο Πρόεδρος της λέσχης 4Χ4 κ. Φώτης Καραχατζής, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Γρεβενών κ. Νίκος Μαστορογιάννης.

ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.