Αντίστροφη μέτρηση για τον β' ημιτελικό της Eurovision Την Πέμπτη 16 Μαϊου, θα πραγματοποιηθεί ο δεύτερος ημιτελικός της Eurovision, στον οποίο διαγωνίζεται και η Ελλάδα με τους Koza-Mostra και τον Αγάθωνα Ιακωβίδη, που θα ερμηνεύσουν το «Alcohol is Free», σε μουσική Ηλία Κόζα και στίχους Στάθη Παχίδη και Ηλία Κόζα.

Ο Πρώτος Ημιτελικός του 58ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της EUROVISION ανήκει πια στην ιστορία:

Σε μια φαντασμαγορική βραδιά, άρτια οργανωμένη από τη σουηδική δημόσια τηλεόραση SVT, με παρουσιάστρια την κωμικό Petra Mede που, αν και μόνη επί σκηνής, κατάφερε να ξεσηκώσει τους 11.000 θεατές, αλλά και τα 100 εκατομμύρια τηλεθεατές που την παρακολούθησαν σε ζωντανή μετάδοση.

Αποκλείστηκε η Κύπρος, στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης, την οποία εκπροσώπησε η Δέσποινα Ολυμπίου με την μπαλάντα «Αν με θυμάσαι».

Δεκαέξι χώρες συμμετείχαν από τις οποίες οι δέκα κατάφεραν χάρη στην ψήφο του κοινού, αλλά και των εθνικών επιτροπών να πάρουν το εισιτήριο για τον Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου 18 Μαΐου. Αυτές είναι, με τυχαία σειρά:

Μολδαβία
Λιθουανία
Ιρλανδία
Εσθονία
Λευκορωσία
Δανία
Ρωσία
Βέλγιο
Ουκρανία
Ολλανδία
www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.