Τι δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα – Την Τετάρτη η συνεδρίαση των προέδρων των ΕΛΜΕ
Καθηγητές: Υπέρ της απεργίας η ψηφοφορία στις ΕΛΜΕ
Μεγάλη συμμετοχή και μάλιστα υπέρ της απεργίας μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις δείχνουν τα πρώτα στοιχεία απο τις ψηφοφορίες στις τοπικές Ενώσεις των καθηγητών, που γίνονται σήμερα Τρίτη, σε ολόκληρη τη χώρα προκειμένου να καταγραφούν οι τάσεις στο χώρο των καθηγητών.

Υπέρ της πρότασης της ΟΛΜΕ για την απεργία τάσσονται οι περισσότερες τοπικές Ενώσεις των καθηγητών, και μάλιστα με μαζική συμμετοχή, όπως δείχνουν τα στοιχείαμ περί τις 11 το βράδυ, από τις ψηφοφορίες της Τρίτης σε ολόκληρη τη χώρα.

Ενδεικτικό είναι ότι στο λεκανοπέδιο της Αττικής, από τις 20 συνολικά ΕΛΜΕ, κατά της απεργίας τάχθηκαν μόνον δύο. Παρεμφερής είναι η εικόνα και στην περιφέρεια, αφού οι περισσότερες από τις ψηφοφορίες που έχουν περατωθεί έχουν καταλήξει σε αποφάσεις υπέρ της κινητοποίησης.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος, «τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι οι γενικές συνελεύσεις είναι μαζικότατες και πέραν πάσης προσδοκίας. Τα δε αποτελέσματα είναι συντριπτικά υπέρ της απεργιακής κινητοποίησης».

Την Τετάρτη το πρωί στις 10:00, οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ θα μεταφέρουν τις απόψεις των συναδέλφων τους στην γενική συνέλευση της διοίκησης της ΟΛΜΕ που θα γίνει σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, προκειμένου να ληφθεί η τελική απόφαση.

Την ίδια ημέρα το προεδρείο της ΟΛΜΕ θα συναντηθεί με τον γραμματέα της ΝΔ, Μ.Κεφαλογιάννη.

Ηδη, και ενώ η ψηφοφορία συνεχίζεται, υπέρ της απεργίας έχουν ταχθεί οι ΕΛΜΕ Ρόδου, Α’ Δωδεκανήσου, Θεσπρωτίας, Β’, Γ’, Δ’ και Στ’ Αθήνας, Καλλιθέας – Ν. Σμύρνης – Μοσχάτου, Β’ Δυτικής Αθήνας, Ροδόπης, Λέσβου, Ικαρίας – Φούρνων, Α’ Κυκλάδων.
Δεν έλειψαν όμως και τα «παρατράγουδα». Στη Χίο σημειώθηκε μικροεπεισόδιο όταν αστυνομικός του νομού επιχείρησε να επιδώσει στους καθηγητές τα φύλλα της επιστράτευσής τους στη διάρκεια της συνέλευσης της τοπικής ΕΛΜΕ επειδή δεν τους έβρισκε στα σπίτια τους! Τελικά η συνέλευση διακόπηκε και ζητήθηκε από τον αστυνομικό να αποχωρήσει.

Όπως αναφέρουν στο «Βήμα» εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ, στα περισσότερα νησιά  έχουν ήδη καταγραφεί μεγάλα ποσοστά συμμετοχής στις συνελεύσεις και αντίστοιχα μεγάλα ποσοστά υπέρ της απεργίας. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο κλάδος των καθηγητών θα αξιοποιήσει την σημερινή ψηψοφορία για να στείλει μήνυμα …αποφασιστικότητας στην κυβέρνηση. Αύριο το πρωί στις 10, οι πρόεδροι των τοπικών ΕΛΜΕ των καθηγητών θα μεταφέρουν τις απόψεις των συναδέλφων τους στην γενική συνέλευση της διοίκησης της ΟΛΜΕ που θα γίνει σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Από την άλλη πλευρά η ηγεσία της ΟΛΜΕ αποφάσισε σήμερα να «επιτεθεί» στην ΑΔΕΔΥ, επειδή δεν δέχτηκε την πρόταση της για 24ωρη γενική απεργία την Παρασκευή, που ξεκινούν οι εξετάσεις.

Σε σημερινή της ανακοίνωση η ΟΛΜΕ καταγγέλει «σε όλους τους εργαζόμενους και στον ελληνικό λαό την άρνηση της πλειοψηφίας που διαμορφώθηκε στην ΕΕ της ΑΔΕΔΥ να δεχτεί την πρότασή μας για κήρυξη πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας την Παρασκευή, 17-5. Η άρνηση αυτή της ΑΔΕΔΥ αντικειμενικά δίνει χέρι βοήθειας στην κυβέρνηση να περάσει την καταστολή ενάντια στον κλάδο μας», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ.

Οσον αφορά στην διεξαγωγή των εφετινών πανελλαδικών εξετάσεων δεν αλλάζει κάτι, καθώς οι καθηγητές θα βρίσκονται την Παρασκευή το πρωί πρώτη ημέρα των εξετάσεων όλοι στις θέσεις τους καθώς η επιστράτευσή τους αρχίζει απο αύριο Τετάρτη.

Παπαματθαίου Μάρνυ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.