Εικόνες ντροπής στον επεισοδιακό τελικό μεταξύ Αστέρα Τρίπολης και Ολυμπιακού που κρίθηκε στην παράταση και τα λάθη της διαιτησίας

Μετά το πρωτάθλημα, οι “ερυθρόλευκοι” κατέκτησαν και το Κύπελλο -για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά- επικρατώντας με 3-1 του Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ, σε ένα τελικό που σημαδεύτηκε από διαιτητικά λάθη και το ξύλο που έπεσε λίγο πριν τη λήξη του.

Αρνητικός πρωταγωνιστής του αγώνα ο διαιτητής, Θανάσης Γιάχος, που δεν είδε το χέρι-πέναλτι του Μανιάτη (68′) στην κεφαλιά του Σανκαρέ την οποία έδιωξε ο Έλληνας μέσος πάνω στη γραμμή, δεν καταλόγισε την εσχάτη των ποινών, που θα επέφερε και την αποβολή του Μανιάτη Αντίθετα είδε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μπαρτολίνι στον Αμπντούν που έγινε οριακά εκτός περιοχής.

Στο τέλος η κατάσταση… ξέφυγε, με τους παίκτες των δυο ομάδων να παίζουν μπουνιές και τον Γιάχο να δείχνει κόκκινη σε Μοντέστο και Περόνε.

Επιθετικός μονόλογος στα πρώτα λεπτά για τον Ολυμπιακό και… φουρτούνα στα μετόπισθεν του Αστέρα, αφού η ανασταλτική λειτουργία της μεσαίας του γραμμής είχε σημαντικά προβλήματα. Το… νευρικό αυτό ξεκίνημα των Αρκάδων ήρθε να “διορθώσει” η τεράστια ευκαιρία του 10′ από την κεφαλιά του Ντε Μπλάσις. Η φάση αυτή έφερε την ψυχολογία στην μεριά των Αρκάδων που τέσσερα λεπτά αργότερα άνοιξαν το σκορ. Ναβάρο και Ράγιος έβαλαν στη.. μέση τον Μοδέστο (αγωνίστηκε αναγκαστικά ως δεξί μπακ) και ο δεύτερος νίκησε τον Κάρολ, βάζοντας φωτιά στην εξέδρα του Αστέρα.

Οι “ερυθρόλευκοι” εμφανίστηκαν… μουδιασμένοι στην συνέχεια και προσπάθησαν να βρουν ξανά τον καλό τους ρυθμό. Παρόλα αυτά η πίεση που άσκησαν έγινε με ανορθόδοξο τρόπο, ενώ υπήρξαν και κάποια σκληρά μαρκαρίσματα και από τις δυο πλευρές. Το παιχνίδι κύλησε στα… μέτρα των Αρκάδων (Ράγιος και Ναβάρο έκαναν πολύ καλή δουλειά στα μαρκαρίσματα τους στις πτέρυγες), αλλά στην μοναδική στιγμή που δεν ήταν προσεκτικοί ο Αμπντούν έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο Φουστέρ έκανε στο 42′ το 1-1.

Στην επανάληψη οι δυο ομάδες εμφανίστηκαν πολύ προσεκτικές στις κινήσεις τους, κοιτάζοντας να περιορίσουν τα λάθη στον χώρο του κέντρου και αφήνοντας έτσι λίγο… πίσω το δημιουργικό κομμάτι. Ο Ολυμπιακός κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, κάτι που έδωσε την ευκαιρία στον Αστέρα να βρει χώρους. Οι Αρκάδες έχουν τεράστια παράπονα για τη φάση του 69′, όταν ο Μανιάτης έκανε πέναλτι, σε χέρι μέσα στην περιοχή, αλλά ούτε ο Γιάχος, ούτε ο Τριτσώνης (επιπρόσθετος βοηθός) είδαν την παράβαση. Πέρα από το πέναλτι, ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να μείνει και με δέκα παίκτες.

Μοναδικό αξιοσημείωτο μέχρι την ολοκλήρωση του 90λέπτου, που έστειλε τις δυο ομάδες στην παράταση, ο τραυματισμός του Χολέμπας (αναγκάστηκε να παίξει τον έξτρα χρόνο με δεμένο πόδι, αφού ο Μίτσελ είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές). Παρά το πρόβλημα αυτό, ο Ολυμπιακός πίεσε τον Αστέρα και πήρε… κεφάλι στο 98′ με τον Τζεμπούρ, ενώ στο 118′ ο Αμπντούν κέρδισε πέναλτι -δεν είναι ξεκάθαρο αν ήταν εντός περιοχής- και εκτέλεσε εύστοχα για το τελικό 3-1.

Το ματς ολοκληρώθηκε με τους παίκτες των δυο ομάδων να πιάνονται στα χέρια, να πέφτουν αρκετές… ψιλές. Οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων έκαναν το γήπεδο ρινγκ και η κατάσταση ήταν ανεξέλεγκτη (ξύλο του Μοντέστο με τον Περόνε, με την συμμετοχή των Κουρμπέλη, Μανωλά αλλά και άλλων έφεραν τις κόκκινες σε στους δύο πρώτους από τον Γιάχο.

ΣΚΟΡΕΡ: 14′ Ράγιος – 42′ Φουστέρ, 98′ Τζεμπούρ, 119′ πεν. Αμπντούν
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιάχος (Χίος)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 29′ Κοντοές, 57′ Πιπίνης, 68′ Μπαντής, 79′ Περόνε, 107′ Ντε Μπλάσις, 119′ Μπαρτολίνι – 29′ Χολέμπας, 81′ Πίνο, 105′ Αμπντούν
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 120′ Μοντέστο120′ Περόνε
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Φούλοπ, Τσαμπούρης, Σανκαρέ, Κουρμπέλης (67′ Μπαρτολίνι), Πιπίνης, Κοντοές (100′ Καλαντζής), Ουσέρο, Ντε Μπλάσις, Ναβάρο, Ράγιος, Περόνε (82′ Λένσε)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κάρολ, Μανιάτης, Μοντέστο (60′ Ιμπαγάσα) , Μασάντο (76′ Πίνο), Φέισα, Μήτρογλου (73′ Τζιμπούρ), Φουστέρ, Χολέμπας, Σιόβας, Μανωλάς, Αμπντούν.
www.newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.