Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Η κυβέρνηση τυπώνει τα χαρτιά της επίταξης για 86.000 εκπαιδευτικούς – Αγωνία για χιλιάδες μαθητές για τις πανελλαδικές

11 Μαΐου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Η απόφαση προέκυψε, μετά τη συνάντηση του υπουργού Παιδείας με τον πρωθυπουργό -14 και 15 Μαΐου οι τοπικές ενώσεις καθηγητών θα αποφασίσουν για τη στάση τους

Δραστικά μέτρα παίρνει η κυβέρνηση, βάζοντας τέλος στην αγωνία χιλιάδων μαθητών με την ομαλή διεξαγωγή των Πανελληνίων εξετάσεων.

Ύστερα από την έκτακτη σύσκεψη του υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου, αποφασίστηκε ότι τη Δευτέρα το πρωί θα γίνει επίταξη των εκπαιδευτικών. Η κυβέρνηση προχώρησε σε αυτήν την απόφαση, κάνοντας χρήση των διατάξεων για επίταξη, που αφορούν την κάλυψη έκτακτων κοινωνικών αναγκών.

Όπως είπε, ο υπουργός Παιδείας, μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου: “Οι Πανελλαδικές θα γίνουν ομαλά και στην ώρα τους. Η κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίσει το δημόσιο συμφέρον. Ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει με τον κόπο και την αγωνία των μαθητών“.

Λίγο νωρίτερα και ύστερα απο τρίωρη συνεδρίαση, το ΔΣ της ΟΛΜΕ πρότεινε στα μέλη της απεργία τις πρώτες 6 ημέρες των πανελλαδικών εξετάσεων (24ωρη στις 17 Μαίου και πενθήμερη 20 με 24 του μήνα).

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Νίκος Παπαχρήστου, μιλώντας στο NewsIt, ξεκαθάρισε για το ενδεχόμενο επιστράτευσης, πως ο ίδιος δε μπορεί να παρασύρει στην απόλυση χιλιάδες συναδέλφους του, που πρακτικά σημαίνει πως αν επιστρατευτούν, οι καθηγητές θα γυρίσουν κανονικά στα καθήκοντά τους.

www.newsit.gr

This entry was posted on Σάββατο, 11 Μαΐου, 2013 at 07:18 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply