Θρύλος και στο Λονδίνο ο Ολυμπιακός!

Ο Πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός είναι στον τελικό του Final 4 του Λονδίνου και θα υπερασπιστεί τον τίτλο του.

Οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν εύκολα με 69-52 της ΤΣΣΚΑ Μόσχας που πήγε για… ρεβάνς του περσινού χαμένου τελικού και βγήκε ξανά χαμένη από την σιδερένια άμυνα των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Ηγετική εμφάνιση από τον Βασίλη Σπανούλη, ανίκητος και πάλι ο Κάιλ Χάινς που οδήγησαν τον Ολυμπιακό στον τελικό της Κυριακής, όπου θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του έτερου ημιτελικού ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και στην Μπαρτσελόνα (22:00).

Στο μισοάδειο αλλά εντυπωσιακό Ο2 Arena, ο Ολυμπιακός έδειξε εξ αρχής τις διαθέσεις του. Με ενέργεια που θύμιζε το τελευταίο 5λεπτο του περυσινού τελικού της Κωνσταντινούπολης, άμυνα για σεμινάριο, προσύλωση στο πλάνο του προπονησή και σωστές επιλογές μπλόκαρε τη ρωσική ομάδα, που είχε σε τραγική ημέρα τον Τεόντοσιτς (είναι χαρακτηριστικό ότι τους πρώτους του πόντους με βολές τις έβαλε στο 32 του αγώνα!)

Ο Μεσίνα γενικά δεν πήρε καμία βοήθεια από τους γκαρντ του, ενώ ο Χριάπα (που ξεκίνησε πολύ δυνατά παίρνοντας και τα δύο φάουλ του Παπανικολάου που τον έθεσαν νωρίς εκτός) τελικά δεν μπόρεσε να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό επηρρεασμένος από την κακή εμφάνιση των συμπαικτών του.

Ακόμα και όταν στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πολλά κενά διαστήματα κατάφεραν να κλείσουν προηγούμενοι με 17 πόντους.

Με τη ψυχολογία στα ύψη, οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να «τιμωρούν» την ΤΣΣΚΑ και στον επίλογο του αγώνα, με τη διαφορά να φτάνει στο 33′ τους +20 πόντους (40-60), μετά από τρίποντο του Περπέρογλου.

Οι Ρώσοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά είχαν χάσει την ψυχραιμία τους με αποκορύφωμα την αγκωνιά του Τεόντοσιτς στον Άντιτς στο 37′, με την οποία χρεώθηκε με αντιαθλητικό και ο σέντερ του Ολυμπιακού έκανε το 47-64 με βολές…

Τυπικής διαδικασίας το υπόλοιπο της αναμέτρησης με τους «ερυθρολευκους» να φτάνουν πανηγυρικά στο τελικό 52-69.

Οι «ερυθρόλευκοι» κυριάρχησαν στο δυνατό σημείο της ΤΣΣΚΑ τα ριμπάουντ (41 έναντι 29 των Ρώσων), ενώ η σεμιναριακή άμυνα, που είχε κλείσει τη ρακέτα, οδήγησε την ΤΣΣΚΑ σε μόλις 7 εύστοχα δίποντα σε 21!

Τα δεκάλεπτα: 17-24, 28-40, 36-53, 52-69.

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Ετορε Μεσίνα): Τεόντοσιτς 5 (1), Μίτσοφ 3 (1), Τζάκσον 7 (1), Κρστιτς 2, Ουίμς 13 (2), Ερτσεγκ 2, Βοροντσέβιτς 2, Καούν 2, Κριάπα 11 (2), Παπαλουκάς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Χάινς 13 (10ρ.), Λο 6, Αντιτς 13 (2), Σπανούλης 8, Περπέρογλου 8 (1), Σερμαντίνι 5, Σλούκας 5 (1), Πάουελ, Πρίντεζης 6, Παπανικολάου 5 (1), Κατσίβελης.

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.