Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Χάκερς έκλεψαν 45 εκατ. δολάρια από ΑΤΜ σε 27 χώρες

10 Μαΐου, 2013 by Χρήστος Μίμης

8 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ ΑΠΑΤΗ
Οι κατηγορούμενοι Έλβις Ραφαέλ Ροντρίγκες (αριστερά) και Εμίρ Γιάσερ Γιέζε με πακέτα χαρτονομισμάτων μετά το ξάφρισμα των ΑΤΜ. (φωτό: U.S. Department of Justice- κάντε κλικ στην φωτογραφία για μεγέθυνΟχτώ άτομα συνελήφθησαν στη Νέα Υόρκη, με την κατηγορία της συμμετοχής σε απάτη…διεθνών διαστάσεων, με τζίρο πολλών μηδενικών. Οι ληστές δεν χρειάστηκαν όπλα. Απλώς αξιοποίησαν τα λάπτοπ και τις…ιντερνετικές τους δεξιότητες για να «σηκώσουν» 45 εκατομμύρια δολάρια από χιλιάδες ΑΤΜ σε 27 χώρες, όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Ιταλία, η Βρετανία, η Ρωσία, η Ινδονησία και η Ιαπωνία.

Οι κατηγορούμενοι Έλβις Ραφαέλ Ροντρίγκες (αριστερά) και Εμίρ Γιάσερ Γιέζε με πακέτα χαρτονομισμάτων μετά το ξάφρισμα των ΑΤΜ. (φωτό: U.S. Department of Justice- κάντε κλικ στην φωτογραφία για μεγέθυνση)

Οι ληστές-χάκερ με μια συντονισμένη προσπάθεια…χειρουργικής ακρίβειας κατάφεραν να «σηκώσουν» 45 εκατομμύρια δολάρια, από τραπεζικούς λογαριασμούς σε 27 χώρες.

Μόνο στη Νέα Υόρκη τον περασμένο Φεβρουάριο, χτύπησαν 2.904 ΑΤΜ μέσα σε 10 μόλις ώρες και «τράβηξαν» 2,4 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με τις αρχές, οι πληροφορίες που χρησιμοποίησαν οι ληστές προέρχονταν από βάσεις δεδομένων προ-πληρωμένων πιστωτικών καρτών τις οποίες αντέγραφαν σε πλαστές κάρτες.

Οι απατεώνες εξαφάνισαν τα όρια ανάληψης των λογαριασμών, δημιούργησαν κωδικούς πρόσβασης και κατόπιν έστελναν ένα «δίκτυο» συνεργών στα διάφορα ΑΤΜ όπου οι τελευταίοι επιδίδονταν σε μπαράζ αναλήψεων.

Η απάτη έγινε σε δυο φάσεις, στις 22 του περασμένου Δεκεμβρίου, όταν εκλάπησαν 5 εκατομμύρια δολάρια και στις 19-20 Φεβρουαρίου, όταν οι επιτήδειοι πραγματοποίησαν 36.000 συναλλαγές, αντλώντας 40 εκατομμύρια δολάρια.

Στην συνέχεια οι εγκληματίες επιδόθηκαν σε έναν μαραθώνιο αγορών, με διαίτερη προτίμηση στα είδη πολυτελείας.

This entry was posted on Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2013 at 23:54 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply