Ο Όμιλος αναμένει την ΕΕΤΤ για την ενεργοποίηση της δεύτερης φάσης της VDSL

Ο ΟΤΕ λέει «όχι» στο κούρεμα μισθών με τη λήξη της μετενέργειας

Ο ΟΤΕ θα σεβαστεί τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψε με την ΟΜΕ-ΟΤΕ το 2011, διατηρώντας έτσι τους μισθούς στα ισχύοντα επίπεδα έως το τέλος του 2014, όταν και θα εκπνεύσει η συμφωνία και δεν θα επιχειρήσει να επωφεληθεί από τη λήξη της μετενέργειας.

Αυτό τόνισε την Τετάρτη ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ κ. Μιχάλης Τσαμάζ κατά την διάρκεια του σχολιασμού των οικονομικών αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου του 2013 στους οικονομικούς αναλυτές.

Όπως σημείωσε, ο ΟΤΕ επιλέγει κοινωνικά υπεύθυνες λύσεις, εγγυάται την απασχόληση του προσωπικού και θα σεβαστεί τη συμφωνία με τους συνδικαλιστές, απορρίπτοντας έτσι το ενδεχόμενο να εκμεταλλευτεί ο όμιλος τη λήξη της μετενέργειας και το γενικότερο «κούρεμα» των μισθών στην αγορά εργασίας.

Σημειωτέον ότι η ΣΣΕ της ΟΜΕ-ΟΤΕ προβλέπει μείωση απολαβών κατά 12% με ταυτόχρονη μείωση του χρόνου εργασίας στις 35 ώρες ανά εβδομάδα.

Επίσης, ο κ. Τσαμάζ πρόσθεσε ότι θα διατηρηθούν οι θεσμικές παροχές, όπως οι ειδικές άδειες, η συλλογική ασφάλιση του προσωπικού και ο λογαριασμός νεότητας.

Ακόμη, πρόσθεσε ότι θα γίνουν αλλαγές στον κανονισμό μεταθέσεων και στα πειθαρχικό κανονισμό μόνο στον ΟΤΕ, ο οποίος θα υιοθετήσει τους αντίστοιχους κανονισμούς της COSMOTE.

Ο επικεφαλής του ΟΤΕ τόνισε ότι ο διάλογος με τα σωματεία γίνεται με αμοιβαία κατανόηση, στη βάση ότι ο Όμιλος πρέπει να εκσυγχρονιστεί.

Η VDSL και το χρέος

Παράλληλα, όπως είπε στους αναλυτές ο κ. Τσαμάζ, ο ΟΤΕ έχει δημιουργήσει 1.100 καμπίνες VDSL, μέσω των οποίων μπορεί να παρασχεθεί η εν λόγω υπηρεσία σε περίπου 200.000 τηλεφωνικές γραμμές. Ωστόσο, όπως παρατήρησε, η παροχή της συγκεκριμένης τεχνολογίας στους συνδρομητές τελεί ακόμη από την έγκριση της αρμόδιας ρυθμιστικής αρχής (ΕΕΤΤ), η οποία δεν έχει δώσει ακόμη το «πράσινο φως».

Στο μεταξύ, μιλώντας στους αναλυτές, ο γενικός διευθυντής Χρηματοοικονομικών θεμάτων του ΟΤΕ κ. Μπάμπης Μαζαράκης υπογράμμισε ότι τους επόμενους μήνες, μόλις ολοκληρωθεί και τυπικά η πώληση της Globul και της Hellasat στους νέους αγοραστές τους, ο δανεισμός του ομίλου θα μειωθεί κάτω από 2 δισ. ευρώ, κάτι που θα επιτρέψει στον Οργανισμό να βλέπει το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία.

Χεκίμογλου Αχιλλέας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.