«Υποπτες» άλλες 9.371 συντάξεις
Θα δοθεί μάχη με την τρόικα για να μην περάσουν τα μέτρα.Την ψυχραιμία τους διατηρούν στο οικονομικό επιτελείο όσον αφορά το ζήτημα που έχει προκύψει με την αποπληρωμή στις 20 του μήνα ομολόγων τα οποία έχουν στα… χέρια τους η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Εθνικές Κεντρικές Τράπεζες και η αξία τους φθάνει τα 5,6 δισ. ευρώ.

Οπως είναι γνωστό, στο Eurogroup της 13ης Μαΐου θα αποφασιστεί η εκταμίευση της δόσης των 4,2 δισ. ευρώ από την Ευρωζώνη και ως εκ τούτου λείπει ένα ποσό της τάξης των 1,4 δισ. ευρώ. Παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών τονίζει ότι δεν «υπάρχει θέμα» και υπενθυμίζει πως πέρυσι τον Αύγουστο καλύφθηκαν λήξεις ομολόγων της ΕΚΤ άνω των 4 δσ. ευρώ με την έκδοση εντόκων γραμματίων.Εμφανίζεται δε βέβαιος ότι αυτή τη φορά δεν πρόκειται να προκύψει… θρίλερ με την εκταμίευση. ΤΣΑΧ.

«Θα μαλακώσει»
Ο Ιούνιος αποτελεί το επόμενο μεγάλο ορόσημο για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Το ζητούμενο είναι να κλείσει το πρώτο εξάμηνο με πρωτογενές πλεόνασμα ώστε να πειστεί η τρόικα ότι ο στόχος που έχει τεθεί για το σύνολο του έτους είναι εφικτό να επιτευχθεί.

Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους πιστεύουν πως έτσι θα «μαλακώσει» η τρόικα και δεν θα θέσει εκ νέου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το… χαρτί των πρόσθετων μέτρων.

Τον Απρίλιο τα αποφύγαμε αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξαν πιέσεις κυρίως από το ΔΝΤ που τελικά δέχθηκε να περιμένει να δει πώς θα κυλήσει ο προϋπολογισμός μέσα στο επόμενο δίμηνο. ΤΣΑΧ.

Ανεβάζει στροφές
Αγρίεψε ο γενικός γραμματέας Δημόσιων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.

Οπως μαθαίνουμε, όταν ζητά από προϊσταμένους υπηρεσιών και διευθύνσεων στοιχεία, όχι μόνο θέτει ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα αλλά ξεκαθαρίζει ότι αν δεν τα έχει στην ώρα τους στο γραφείο του, οι αργοπορημένοι θα δουν την πόρτα της εξόδου.

Ο τομέας ευθύνης του είναι πια τεράστιος, τα κλιμάκια του ΔΝΤ απαιτητικά και τα έσοδα δεν λένε να ανακάμψουν. Γι’ αυτό και η… στρατιωτική πειθαρχία. ΤΣΑΧ.

Διαμαρτύρονται
Ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά απηύθυναν οι γεωτεχνικοί της χώρας για την επιχειρούμενη νομοθέτηση της αντικατάστασης του γεωτεχνικού επιστήμονα «από ανεπαρκή φυσικά πρόσωπα χωρίς πτυχίο στην εμπορία γεωργικών φαρμάκων, λιπασμάτων, πολλαπλασιαστικού υλικού και στα κτηνιατρεία και της ουσιαστικής κατάργησης του επαγγέλματος του γεωτεχνικού».

Οπως αναφέρουν στην επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό, στην αιτιολογική έκθεση του εν λόγω νομοσχεδίου διατυπώνεται η εσφαλμένη και αναληθής αιτιολόγηση της κατάργησης της άδειας ασκήσεως του επαγγέλματος του γεωτεχνικού με τον ισχυρισμό ότι γίνεται «για λόγους ισονομίας με τα υπόλοιπα επαγγέλματα και μείωσης των διοικητικών και οικονομικών βαρών των επαγγελματιών».

Κ.Ν.

ΔΕΝ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ
«Υποπτες» άλλες 9.371 συντάξεις

Από «κόσκινο» περνάνε 9.371 συντάξεις που χορηγεί το Δημόσιο και ξεκινούν άμεσα έλεγχοι για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για ασφαλισμένους «φαντάσματα». Πρόκειται για χήρους/χήρες, άγαμες θυγατέρες και ανήλικα τέκνα, τα στοιχεία των οποίων δεν ήταν δυνατόν να διασταυρωθούν με τα μητρώα του υπουργείου Εσωτερικών. Συνολικά θα εξεταστούν 499.803 συντάξεις λόγω θανάτου, και σε αυτή τη φάση έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία στο Δημόσιο (εξετάστηκαν 119.823 περιπτώσεις). Στο ΙΚΑ η απογραφή 265.692 συντάξεων ολοκληρώνεται στο τέλος του μήνα, ενώ ελέγχονται και 114.288 συντάξεις από τον ΟΑΕΕ. Την Τρίτη για το θέμα αυτό ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης πραγματοποίησε σύσκεψη, ενώ τα στοιχεία παραδόθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών. Το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει η αξιολόγηση με αυτοπρόσωπους ελέγχους από την αρμόδια διεύθυνση του Γενικού Λογιστηρίου.

Κ.Κ.

Ο διπλός ρόλος της ΕΚΤ για τις ρυθμίσεις Την προπερασμένη Παρασκευή, όπως πληροφορούμαστε, εστάλη από τη γενική γραμματεία Καταναλωτή στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των ενυπόθηκων δανείων των νοικοκυριών. Η ΕΚΤ αναμένεται να έχει ολοκληρώσει την αξιολόγηση του κειμένου γύρω στα μέσα Μαΐου. Αξίζει να επισημανθεί ότι η ΕΚΤ ως ένας εκ των εταίρων της τρόικας συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις με το υπουργείο Ανάπτυξης για τις διευκολύνσεις. Ωστόσο, η τυπική διαδικασία πρέπει να ακολουθεί…

ΚΟΛ. Αντιστάσεις έναντι των συνεπειών της κρίσης επέδειξε η Allianz Ελλάδος και το 2012, καταφέρνοντας να διατηρήσει αλώβητο το συνολικό μερίδιο αγοράς της στο 4,5%. Η χρονιά έκλεισε για την εταιρεία με τζίρο 204,9 εκατ. ευρώ (-12% από το 2011) και λειτουργικά κέρδη ύψους 23 εκατ. ευρώ από 23,8 εκατ. το 2011.

Μ.Α.

Ελληνες γιατρούς όλων των ειδικοτήτων oι οποίοι ενδιαφέρονται να εργασθούν στη Γερμανία αναζητεί η εταιρεία συμβούλων ανθρώπινου δυναμικού και επιχειρήσεων tw.con. Η έδρα της εταιρείας βρίσκεται στη Γερμανία και τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα. Η εταιρεία θέτει ως προϋπόθεση οι ενδιαφερόμενοι να είναι πτυχιούχοι.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορεί να επικοινωνήσουν με την εταιρεία μέσω του info@twcon.gr

Ν.Θ.

ΕΘΝΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.