Προέρχεται από ένα «πουλί ελέφαντα», ένα είδος που πλέον έχει αφανιστεί

http://www.newsbeast.gr/files/temp/36E828C9558C5358D916F85FD449FAE9.jpgΈνα τεράστιο, σχεδόν απολιθωμένο αυγό πουλήθηκε για το ποσό των 66.675 λιρών (79.265 ευρώ) στον γνωστό οίκο δημοπρασιών Christie’s, του Λονδίνου.

Ο οίκος ανακοίνωσε πως το συγκεκριμένο αυγό έχει διάμετρο 9 ιντσών με ύψος 30 εκατοστά και πλάτος 21 εκατοστά, ενώ κατάφερε να ξεπεράσει κατά πολύ τις εκτιμήσεις αφού αρχικά είχε αποτιμηθεί στις 30.000 λίρες. Το όνομα του αγοραστή παραμένει άγνωστο, ενώ η πώληση έγινε μέσω τηλεφώνου μετά από περίπου λεπτά ανταγωνιστικών προσφορών.

Το αυγό προέρχεται από ένα «πουλί ελέφαντα», ένα είδος που πλέον έχει αφανιστεί αρκετές εκατοντάδες χρόνια πριν. Το τεράστιο αυτό αυγό βρέθηκε στο νησί της Μαδαγασκάρης και πιστεύεται ότι χρονολογείται πριν το 17ο αιώνα.

Όπως γράφει το Neasbeast.gr, τα «Πουλιά Ελέφαντες της Μαδαγασκάρης» μπορούν να περιγραφούν σαν γιγάντιες στρουθοκαμήλους και θα μπορούσαν να φτάσουν σε ύψος έως και 3,5 μέτρα. Ο οίκος Christie’s υποστηρίζει πως τα αυγά τους είναι έως και 100 φορές μεγαλύτερα από ένα συνηθισμένο αυγό κοτόπουλου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.