Τα τουρκικά σίριαλ αυξάνουν το τουριστικό ενδιαφέρον προς την Τουρκία

Σύμφωνα με τα δεδομένα που έδωσε στη δημοσιότητα γνωστή μηχανή αναζήτησης αεροπορικών εισιτηρίων στο διαδίκτυο το ενδιαφέρον τον Αραβικών και Βαλκανικών χωρών προς την Τουρκία αυξάνεται μέρα παρά μέρα.

Σύμφωνα με δεδομένα της εταιρείας οι πολίτες των αραβικών και βαλκανικών χωρών οι οποίοι έχουν στενούς δεσμούς με την Τουρκία προτιμούν την Τουρκία για τα τουριστικά τους ταξίδια.

Εκτός από τις καλές οικονομικές και εμπορικές σχέσεις, και ο τομέας τηλεοπτικών σειρών συνέβαλλε πολύ στην αλληλεπίδραση μεταξύ των χωρών.
Το γεγονός ότι τα τουρκικά σίριαλ μερικές φορές στις χώρες αυτές σπάνε ρεκόρ τηλεθέασης ξεπερνώντας ακόμη και τις Αμερικανικές και Λατινοαμερικανικές παραγωγές φαίνεται να έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αύξηση της αναζήτησης των εισιτηρίων προς την Τουρκία.

Όταν οι αναζητήσεις εισιτήριων προς Τουρκία που έγιναν το 2012 από τις χώρες όπως Βοσνία Ερζεγοβίνη, Κροατία, Κόσοβο, Μακεδονία και Σερβία συγκρίνονται εκείνες που έγιναν το 2012 και το 2013 παρατηρείται ότι οι αναζητήσεις διπλασιάστηκαν.

Επικρατεί η άποψη ότι χάρη στις τουρκικές σειρές που προβλήθηκαν τον τελευταίο καιρό, οι χώρες αυτές απόκτησαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από πιο κοντά την τουρκική κουλτούρα.

Μεγάλη αύξηση παρατηρείται και στον αριθμό των Άραβων τουριστών που έρχονται τα τελευταία χρόνια στην Τουρκία.

Όταν τα δεδομένα συγκρίνονται με το 2011, παρατηρείται ότι το 2012 και μέχρι σήμερα σημειώθηκε αύξηση κατά 100% στις αναζητήσεις αεροπορικού εισιτηρίου προς Τουρκία από τις χώρες όπως Κουβέιτ, Κατάρ, Ιορδανία, Υεμένη και Λίβανο. Ενώ οι αναζητήσεις από το Μπαχρέιν και τη Σαουδική Αραβία αυξήθηκαν κατά 200%.

Από την άλλη είναι γνωστό ότι οι τουρίστες που έρχονται στην Τουρκία κυρίως από τις αραβικές χώρες θέλουν να επισκεφτούν τις περιοχές και τους χώρους όπου γίνονται τα γυρίσματα των γνωστών τουρκικών σειρών.

50% πάνω οι αφίξεις Τούρκων στα ελληνικά νησιά

Στο 50% αναμένεται φέτος η αύξηση τουριστών στα ελληνικά νησιά από τα τουρκικά παράλια μετά τις διευκολύνσεις στις θεωρήσεις βίζας για τους Τούρκους και άλλους επισκέπτες μέσω Τουρκίας.
Η Cumhuriyet γράφει ότι η Ελλάδα διευκόλυνε τις διαδικασίες θεώρησης βίζας με σκοπό την προσέλκυση τουριστών. Με τη δυνατότητα αυτή η Ελλάδα αναμένει περισσότερους τουρίστες στα ελληνικά νησιά.

55.000 στην Λέσβο

Τονίζεται ότι για φέτος αναμένεται αύξηση της τάξεως 50% από τους τουρίστες που θα μεταβούν από την Τουρκία στα νησιά. Μόνο στη Λέσβο λέγεται ότι ενώ πέρυσι είχαν μεταβεί 33.000 Τούρκοι, φέτος εκτιμάται να φτάσουν τις 55.000.Άτομα που εργάζονται σε τουριστικές επιχειρήσεις δηλώνουν ότι μέχρι στιγμής η πορεία είναι ικανοποιητική και αναμένουν αύξηση της τουριστικής κίνηση.

TRT -tourkikanea.gr, Οnalert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.