ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ

Παπούλιας: Οι Ελληνες αξίζουν περισσότερα - Σαμαράς: Προσδοκία για Ανάσταση της πατρίδαςΜηνύματα ελπίδας για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες έστειλαν ανήμερα του Πάσχα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, από τα ελληνοαλβανικά σύνορα και ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το Ναύπλιο.

Στο στρατιωτικό φυλάκιο του ακριτικού χωριού Δριμάδες Πωγωνίου, στη ελληνο-αλβανική μεθόριο, βρέθηκε την Κυριακή του Πάσχα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.«Είναι μεγάλη ημέρα σήμερα με ένα σημαντικό μήνυμα. Ο Ιησούς Χριστός κατέβηκε, λοιδορήθηκε, βασανίστηκε, σταυρώθηκε για να σώσει τον άνθρωπο, να σώσει όλους εμάς. Και το μήνυμα είναι για εμάς, αυτή τη στιγμή να δείξουμε την υπομονή, το θάρρος και την ελπίδα ότι θα ξεπεράσουμε τα δικά πάθη. Ο ελληνικός λαός αξίζει κάτι περισσότερο. Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη σε όλους», ήταν το μήνυμα του Προέδρου για την Ανάσταση.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφθασε στο χωριό Δρυμάδες, στις 12 και μισή μετά το μεσημέρι, όπου τον υποδέχθηκαν αξιωματικοί, στρατιώτες και οι λιγοστοί κάτοικοι της ακριτικής περιοχής. Αφού αντάλλαξε με όλους ευχές, συνέφαγε με τους αξιωματικούς και τους οπλίτες της μονάδας και μοίρασε δώρα στους οκτώ στρατεύσιμους του Φυλακίου των συνόρων.

Παπούλιας: Οι Ελληνες αξίζουν περισσότερα - Σαμαράς: Προσδοκία για Ανάσταση της πατρίδας

Κατά την αναχώρησή του, δήλωσε προς τους δημοσιόγράφους: «Ζήσατε και ζήσαμε ωραίες στιγμές εδώ, στην ακριτική Ελλάδα, σε μια άλλη Ελλάδα, σε μια Ελλάδα που πάσχει, που μοχθεί, που ελπίζει. Αυτήν την Ελλάδα δεν έχουμε δικαίωμα να τη διαψεύσουμε. Πρέπει να κερδίσουμε αυτή τη σκληρή μάχη. Ήταν σήμερα στιγμές ανεπανάληπτες, τις ζήσατε και εσείς πιστεύω.»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρίσκεται στα Ιωάννινα από τη Μ.Τρίτη το απόγευμα ενώ χθες το βράδυ έκανε Ανάσταση στο χωριό Φραγκάδες Ζαγορίου. Ο κ.Παπούλιας ο οποίος πραγματοποιεί ιδιωτική επίσκεψη, παρακολούθησε τον Επιτάφιο θρήνο της Μ.Παρασκευής στο χωριό Καπέσοβο Ζαγορίου.

Στο Ναύπλιο ο Σαμαράς
Στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο έκανε Ανάσταση ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τη σύζυγό του. Στις δηλώσεις του ο κ. Σαμαράς έστειλε ευχές σε όλο τον ελληνικό λαό.

«Ας κρατήσει ο καθένας μέσα του, στην καρδιά του, μια αναμμένη λαμπάδα που να συμβολίζει την προσδοκία για την Ανάσταση και της πατρίδας μας και την αισιοδοξία για το μέλλον του ελληνικού λαού. Χριστός Ανέστη», ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού.

Για την «Ανάσταση της χώρας που βρίσκεται στα δικά μας χέρια» έκανε λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος που γιόρτασε στη Θεσσαλονίκη.

Η Ανάσταση θα έρθει «όταν νικήσουμε το φόβο και ανατρέψουμε το μνημόνιο» ήταν το μήνυμα που έστειλε από την Κρήτη, ο Αλέξης Τσίπρας.

ΕΘΝΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.