Είχαν προστεθεί αυθαιρέτως τρεις όροφοι στους ήδη πέντε

Μπανγκλαντές: Στους 540 οι νεκροί από την κατάρρευση του κτιρίου

Αυξάνεται ακόμα περισσότερο ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από την κατάρρευση του οκταώροφου κτιρίου στο Μπανγκλαντές. Ο τελευταίος απολογισμός είναι 540 νεκροί.

Το κτίριο στο οποίο εργάζονταν 3.000 εργάτες, κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος στην περιοχή Σαβάρ, στην περιφέρεια της Ντάκα.

Ο ιδιοκτήτης του Rana Plaza, που τελεί υπό κράτηση, είναι πλέον ο πιο μισητός άνθρωπος στη χώρα και τα πλήθη ζητούν τον απαγχονισμό του.

Το κτίριο είχε άδεια μόνο για πέντε ορόφους, αλλά προσφάτως ο ιδιοκτήτης του προσέθεσε αυθαίρετα άλλους τρεις.

Μία ημέρα πριν καταρρεύσει το κτίριο, ένας μηχανικός που το είχε επισκεφθεί είχε ζητήσει την εκκένωσή του, αλλά οι προειδοποιήσεις του αγνοήθηκαν.

Ο υφαντουργικός τομέας ξανάρχισε την παραγωγή του την Πέμπτη, ύστερα από διακοπή οκτώ ημερών. Εκατομμύρια εργάτες, κυρίως γυναίκες, επέστρεψαν στη δουλειά τους στις βιομηχανικές μονάδες γύρω από την πρωτεύουσα, που κατασκευάζουν καθημερινά σε φρενήρη ρυθμό ενδύματα για δυτικές φίρμες.

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.