ΓΙΑ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΟΠΛΟΥ

Στη βουλή η δικογραφία για την επίθεση του Χρυσαυγίτη Γερμενή κατά Καμίνη

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών θα διαβιβαστεί η δικογραφία που σχηματίζεται στην Ασφάλεια για τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργο Γερμενή για απειλητική κίνηση και επίδειξη όπλου, μετά τα όσα συνέβησαν στο φρουραρχείο του Δήμου Αθηναίων.

Eξαιτίας του ότι πρωταγωνιστής του επεισοδίου είναι βουλευτής, οι εισαγγελείς θα πρέπει να στείλουν τη δικογραφία στη Βουλή, η οποία και θα αποφασίσει για το εάν θα πρέπει να αρθεί η βουλευτική του ασυλία, προτού προβούν σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνδρες της ασφάλειας του Δημάρχου Αθηναίων κατέθεσαν ότι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής είχε όπλο στην κατοχή του και για τον λόγο αυτό έσπευσαν να τον ακινητοποιήσουν. Επίσης, αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι ο Γιώργος Γερμενής μπήκε στην αίθουσα εμφανώς εκνευρισμένος, βρίζοντας τον Γιώργο Καμίνη, έχοντας σηκωμένο το χέρι, με σκοπό να τον χτυπήσει. Το αποτέλεσμα ωστόσο ήταν να χτυπηθεί ένα 12χρονο κορίτσι.

Σάλος έχει προκληθεί από χθες για τα όσα συνέβησαν στο κέντρο της Αθήνας. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής εισέβαλε στο παλιό φρουραρχείο την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η διανομή ειδών πρώτης ανάγκης σε απόρους και παιδιά από τον Δήμο Αθηναίων, με την παρουσία του Γιώργου Καμίνη. Είχε προηγηθεί ένταση στο Σύνταγμα, αφού οι άνδρες των ΜΑΤ δεν επέτρεψαν να πραγματοποιηθεί εκδήλωση της Χρυσής Αυγής, κατά την οποία θα μοιράζονταν τρόφιμα μόνο για Έλληνες. Έπειτα, η εκδήλωση μεταφέρθηκε στα γραφεία του Συνδέσμου στην οδό Δηληγιάννη.
«Δέχθηκα μια επίθεση. Παρεισέφρησε εδώ πέρα ένας βουλευτής, εγώ δεν τον ξέρω, ένας κύριος Γερμενής, πήγε να με χτυπήσει δεν με πέτυχε, αλλά βλέπετε ότι οι άνθρωποι αυτοί το μόνο που ξέρουν είναι η γλώσσα της βίας. Αυτή ξέρουν να μιλάνε», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, μετά το επεισόδιο, ενώ πρόσθεσε πως ο βουλευτής επιχείρησε να βγάλει το όπλο που είχε στην κατοχή του.

Η Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία χαρακτηρίζει «αισχρά και άθλια ψεύδη τα περί τραυματισμού ανήλικου κοριτσιού με ευθύνη του κόμματος». Συγκεκριμένα, σημειώνεται: «Η θλιβερή, ένοπλη κουστωδία Καμίνη δημιούργησε επεισόδιο εκ του μη όντος και προπηλάκισε βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Είναι αισχρά και άθλια ψεύδη τα περί τραυματισμού ανήλικου κοριτσιού. Τρανή απόδειξη το τηλεοπτικό υλικό που κυκλοφορεί ήδη στο διαδίκτυο και στην τηλεόραση. Οι ψεύτες και οι συκοφάντες, ο Καμίνης και οι επίορκοι υπάλληλοι ασφαλείας του θα μηνυθούν και θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.