Παρέμβαση μόλις ανακοινωθούν τα πορίσματα των ελεγκτών

Εισαγγελείς στο κατώφλι της Ιπποκράτους για τη «μαύρη τρύπα»

Με προσοχή και επιφυλακτικότητα περιμένουν οι αρμόδιοι εισαγγελείς τα πορίσματα των ελεγκτικών εταιρειών για την τρύπα των 114 εκατ. ευρώ στο ΠαΣοΚ. Με την ολοκλήρωση των πορισμάτων οι εισαγγελείς θα παρέμβουν αμέσως για να διαπιστωθεί πώς οι αρμόδιοι διαχειρίστηκαν τα χρήματα του κόμματος, είτε προέρχονταν από την κρατική επιχορήγηση είτε από τη δανειοδότηση που έπαιρναν όλα τα κόμματα.

Στο μεταξύ οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως από τη διαχείριση του ταμείου του κόμματος την περίοδο 2004-2010 είναι αποκαλυπτικές της προχειρότητας που επικρατούσε. Για παράδειγμα, σε πλαστική σακκούλα αποκαλύφθηκαν αδιάθετα εισιτήρια από εκλογές. Είχαν αγοραστεί για να δοθούν σε ψηφοφόρους του κόμματος αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ καθώς κάποιος τα… ξέχασε πεταμένα σε κάποια γωνιά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το ποσό που δεν δικαιολογείται, αφού δεν υπάρχουν αντίστοιχα παραστατικά, φθάνει συνολικά τα 5.000.000 ευρώ. Στην πρόσφατη συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου και του Ευάγγελου Βενιζέλου η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε σε κλίμα έντασης ειπώθηκαν λόγια αρκετά σκληρά:

«Δεν με ενδιαφέρει ο τρόπος διαχείρισης» φέρεται να είπε ο νυν πρόεδρος του ΠαΣοΚ, «αλλά θέλω τα παραστατικά, διότι θα έχουμε πρόβλημα». Άφησε μάλιστα στον κ. Παπανδρέου φάκελο με τους ισολογισμούς και του ζήτησε να πραγματοποιήσει και εκείνος τον έλεγχο. Ο πρώην πρωθυπουργός ωστόσο δεν παρέλαβε τον φάκελο και αρνήθηκε να μπει σε αυτή τη συζήτηση.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, πάντως, όταν αποχώρησε ο Κώστας Σημίτης από την προεδρία του κόμματος τα δάνεια που βάρυναν το κόμμα έφταναν τα 12 εκατ. ευρώ. Επί προεδρίας Παπανδρέου και μετά τον Ιανουάριο 2004, πιθανότατα και λόγω οικονομικής κρίσης, τα δάνεια έφτασαν τα 120 εκατ. ευρώ…

Από την ηγεσία του ΠαΣοΚ τονίζεται ότι το θέμα δεν είναι ποινικό αλλά μεγάλης ηθικής και πολιτικής αξίας, αφού αφορά πλέον την επιβίωση του κόμματος. Αλλες κομματικές πηγές επιμένουν ότι αν γίνει έλεγχος στο κόμμα πρέπει οι εισαγγελείς να ελέγξουν και τα άλλα κόμματα. Ανοίγει δηλαδή ο ασκός του Αιόλου…

Παπαδάκου Γιάννα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.