Γ. Καμίνης: Δεν περνάει η λογική του τσαμπουκά

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γ. Γερμενής επιχείρησε να επιτεθεί στο δήμαρχο Αθήνας αλλά τελικά χτύπησε 12χρονο κορίτσι

Την οργή των χρυσαυγιτών προκάλεσε η ματαίωση της διανομής τροφίμων «μόνο για Έλληνες» στο Σύνταγμα, μετά την απόφαση του δημάρχου Αθηναίων.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής επιχείρησε να επιτεθεί με γροθιά στον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, μέσα στο κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου, αλλά τελικά χτύπησε ένα 12χρονο κορίτσι.

Ο Γ. Καμίνης, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5, δήλωσε ότι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής επιχείρησε να βγάλει το όπλο του.

Δεν έγινε η διανομή τροφίμων στο Σύνταγμα από τη Χρυσή Αυγή

Eνταση επικράτησε λίγο μετά τις 7 το πρωί στο Σύνταγμα όταν αστυνομικοί εμπόδισαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής να πραγματοποιήσουν την διανομή τροφίμων.

Τα μέλη του κόμματος και οι βουλευτές Ηλ. Κασιδιάρης, Ηλ. Παναγιώταρος και Γ. Λαγός, αντέδρασαν έντονα όταν έφθασε το φορτηγό με τα τρόφιμα στη λεωφόρο Αμαλίας στο ύψος του ξενοδοχείου Μεγ. Βρετάνια και η Αστυνομία δεν επέτρεψε να προσεγγίσει την πλατεία για να γίνει η διανομή που ήταν προγραμματισμένη για τις 10 το πρωί.

Οι τρεις βουλευτές κατάφεραν να ανοίξουν τις πόρτες της νταλίκας και άρχισαν να βγάζουν σακούλες με τρόφιμα και να τις μοιράζουν σε κόσμο που είχε συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί στην πλατεία. Οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να εμποδίσουν την διαδικασία της διανομής και επικράτησε ένταση. Σύμφωνα με πληροφορίες στην περιοχή επρόκειτο να φθάσουν άλλα δύο φορτηγά με τρόφιμα.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών ενώ προειδοποίησαν πως θα προχωρήσουν σε προσαγωγές των μελών της Χρυσής Αυγής εκτός από τους βουλευτές. Τελικά η νταλίκα αποχώρησε από το σημείο και κατευθύνθηκε προς τα γραφεία του κόμματος στο σταθμό Λαρίσης όπου συνεχίζεται πλέον η διαδικασία της διανομής τροφίμων.

Λόγω της έντασης είχε διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία στην λεωφόρο Αμαλίας και στην οδό Γεωργίου Α΄ ωστόσο η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

Στο σημείο βρίσκονταν από νωρίς το πρωί δυνάμεις των ΜΑΤ, καθώς ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης είχε ανακοινώσει από χθες, Μ.Τετάρτη, ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει τα «συσσίτια μίσους», που «προκαλούν κάθε δημοκρατικό πολίτη».

Η ΕΛ.ΑΣ σχηματίζει δικογραφία σε βάρος των υπαιτίων για τα επεισόδια.

Δηλώσεις Καμίνη

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Καμίνης έκανε λόγο για «νίκη της δημοκρατικής συντεταγμένης κοινωνίας» και τόνισε ότι με απόφαση του δήμου η πλατεία Συντάγματος δεν θα χρησιμοποιείται για διανομή αγαθών από οποιονδήποτε προς οποιονδήποτε.

«Η Χρυσή Αυγή δεν ζήτησε άδεια, εμείς είπαμε ότι δεν θα το επιτρέψουμε και έτσι δεν έγινε η διανομή. Η λογική του τσαμπουκά δεν περνάει» είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι ο Δήμος Αθηναίων διανέμει καθημερινά 9.000 γεύματα, αλλά, όπως είπε, «εμείς δεν το διατυμπανίζουμε». «Δεν κάνουμε σόου στις πλατείες. Είναι άλλο η αλληλεγγύη και άλλο οι θεατρικές παραστάσεις».

Ο Γιώργος Γερμενής, επικεφαλής ομάδας χρυσαυγιτών, επιτέθηκαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο σε αντίποινα για το Σύνταγμα

Ρεβάνς επιχείρησαν να πάρουν οι χρυσαυγίτες από το Δήμο Αθηναίων για τη ματαίωση του συσσιτίου «μόνο για Έλληνες» που επιχείρησαν να στήσουν σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, το πρωί στην πλατεία Συντάγματος.

Λίγες ώρες αργότερα επιτέθηκαν σε αντίποινα στο δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο, την ώρα που βρισκόταν εκεί ο ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης, με θύμα μάλιστα ένα κοριτσάκι, το οποίο δέχθηκε στο πρόσωπο τη γροθιά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Γερμενή.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 11.00, μια ομάδα χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον βουλευτή – οργισμένοι που είχαν αναγκαστεί να φύγουν από το Σύνταγμα και να κάνουν τελικά τη διανομή των τροφίμων τους, χωρίς τηλεοπτικές κάμερες, από τα γραφεία που έχει για το κοινό η Χρυσή Αυγή απέναντι από το Σταθμό Λαρίσης – εξέδραμαν από την έδρα τους και κατευθύνθηκαν στο γειτονικό Κοινωνικό Παντοπωλείο. Είχαν μάθει ότι βρισκόταν εκεί ο δήμαρχος και πήγαν να του ζητήσουν «τα ρέστα», σε μια ακόμη προσπάθεια να προσελκύσουν τα φώτα της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο Γιώργος Γερμενής επιχείρησε να επιτεθεί στον Γιώργο Καμίνη. Αρχικά αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. επιχείρησε να τον εμποδίσει, ενώ οι συνοδοί ασφαλείας του δημάρχου προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν τον βουλευτή, ο οποίος έχει βγει στο δρόμο ζωσμένος το όπλο του!

Ο χρυσαυγίτης βουλευτής προσπάθησε να ξεφύγει από τα χέρια των αστυνομικών και προσπάθησε και πάλι να χτυπήσει με τη γροθιά του τον δήμαρχο, μόλις βρέθηκε μπροστά του. Η γροθιά σημάδεψε τελικά το πρόσωπο ενός 12χρονου κοριτσιού, το οποίο είχε πάει μαζί με τον πατέρα του στο Κοινωνικό Παντοπωλείο για να προμηθευτούν τρόφιμα για το Πάσχα, και έτυχε να βρεθεί στη μέση.

Η Αστυνομία μετά το πρωϊνά επεισόδια στο Σύνταγμα, με πρωταγωνιστές βουλευτές και άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής, σχηματίζει ήδη δικογραφία, στην οποία αναμένεται πλέον να περιληφθούν και τα γεγονότα του Σταθμού Λαρίσης.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ια τη φιέστα μίσους της Χ.Α και τους τραμπουκισμούς βουλευτή της

Η επίθεση του οπλοφόρου Χρυσαυγίτη βουλευτή Καιάδα στο δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, που είχε τελικά θύμα ένα δωδεκάχρονο κορίτσι, δεν αποδεικνύει μόνο ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση που εμπίπτει στις διατάξεις του κοινού ποινικού Δικαίου. Εξίσου, αποτελεί απόδειξη ότι οι Χρυσαυγίτες αποθρασύνονται από την ασυλία με την οποία τους περιβάλλουν οι Αρχές.

Η ενέργεια του Δήμου Αθηναίων να απαγορεύσει τη φιέστα φυλετικού μίσους και εκμετάλλευσης του ανθρώπινου πόνου ήταν επιβεβλημένη, αλλά θα έχει πραγματικό αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου μόνο αν συνιστά έκφραση ενός πολιτικού σχεδίου που θα αντιμετωπίζει αποφασιστικά την άνοδο του ναζισμού. Αποσπασματικές ενέργειες επικοινωνιακού χαρακτήρα δεν μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα.

Από εκεί και πέρα, η δήλωση του δημάρχου ότι θα απαγορεύσει τα συσσίτια “από οποιονδήποτε σε οποιονδήποτε” στην Πλατεία Συντάγματος δείχνει ότι η δημοτική Αρχή θεωρεί μεγαλύτερο πρόβλημα την ανάδειξη της πρωτοφανούς φτώχειας που πνίγει την Αθήνα και όχι αυτό καθ ‘αυτό το γεγονός ότι λόγω Μνημονίου χιλιάδες πολίτες έχουν μεγάλη δυσκολία στο να εξασφαλίζουν ακόμα και την καθημερινή διατροφή τους. Ιδιαίτερα σήμερα προβάλλεται η ανάγκη της αλληλεγγύης “από όλους σε όλους” και αυτό θα έπρεπε να στηρίζεται και από τη δημοτική αρχή.

Ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ για την επίθεση βουλευτή της Χρυσής Αυγής στον Γ. Καμίνη

Η Χρυσή Αυγή μετά την απαγόρευση των «συσσιτίων μίσους» της στο Σύνταγμα, βάζει στην άκρη το προσωπείο της ελεημοσύνης και επιστρέφει στις γνωστές της τακτικές που ταιριάζουν σε εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής,οπλοφορώντας, επιχείρησε να επιτεθεί με γροθιά στον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, μέσα στο κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου, αλλά τελικά χτύπησε ένα 12χρονο κορίτσι. Η Δημοκρατική Αριστερά καταδικάζει την επίθεση στο Δήμαρχο Αθηναίων αλλά και στο παιδί, που έγινε μάρτυρας και θύμα του τυφλού μίσους ενός “βουλευτή” του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Κανείς δεν θα τρομοκρατήσει τους δημοκρατικούς πολίτες αυτής της χώρας, οι πόλεις μας θα παραμείνουν ανοικτές σε πείσμα όσων θέλουν να γυρίσουν αυτή τη χώρα δεκαετίες πίσω.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.