Tο ψηλότερο κτίριο της Μελβούρνης (και του νοτίου ημισφαιρίου) έως σήμερα, είναι ο πύργος «Εύρηκα»(Eureka Τower) που σχεδίασε ο Νώντας Κατσαλίδης.

Μετά τον ομογενή αρχιτέκτονα, Νώντα Κατσαλίδη, ο οποίος πήρε έγκριση να κατασκευάσει σε τρία χρόνια τον ουρανοξύστη Australia 108 στη Μελβούρνη, τον ψηλότερο ουρανοξύστη της Αυστραλίας και του νοτίου ημισφαιρίου, άλλος ένας Έλληνας φιλοδοξεί να κατασκευάσει ένα ακόμα ψηλότερο κτίριο, επίσης στο κέντρο της Μελβούρνης!

Είναι ο Χάρης Σταμούλης, επικεφαλής της εταιρίας Stamoulis Group, που φιλοδοξεί να κτίσει έναν ουρανοξύστη 404 μέτρων στο Κόλινς Στριτ, στο κέντρο της πόλης, σύμφωνα με δημοσιεύματα του αυστραλιανού τύπου.

Τα σχέδια του νέου προτεινόμενου πύργου δεν έχουν κατατεθεί ακόμα στο υπουργείο Χωροταξίας αλλά ήδη ο δήμαρχος Μελβούρνης, Ρόμπερτ Ντόϊλ, εκφράζει αντιρρήσεις γιατί, όπως λέει, ο ουρανοξύστης αυτός «θα ρίξει την σκιά του στις όχθες του ποταμού Γιάρα και στην περιοχή Σάουθμπανκ».

Όσον αφορά τον ουρανοξύστη που προτίθεται να κτίσει ο κ. Σταμούλης, ο αρμόδιος υπουργός Πολεοδομίας Μάθιου Γκράϊ έσπευσε να διευκρινίσει πως «πρόκειται απλώς για πρόταση. Μια πρόταση που θα συζητηθεί και θα ζητηθεί και η άποψη του κοινού πριν ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση».

Υπενθυμίζεται πως το ψηλότερο κτίριο της Μελβούρνης (και του νοτίου ημισφαιρίου) έως σήμερα, είναι ο πύργος «Εύρηκα»(Eureka Τower) που σχεδίασε ο Νώντας Κατσαλίδης.

Στο μεταξύ η εφημερίδα «The Age» έγραψε πρόσφατα ότι ένα από τα πιο ακριβά σπίτια της Αυστραλίας αναμένεται να είναι το πολυτελές σπίτι που κτίζει ο κ. Χάρης Σταμούλης.

Ο κ. Σταμούλης, που κατά το οικονομικό περιοδικό BRW, έχει μια περιουσία 459 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την εφημερίδα «The Age» θα δαπανήσει 54 εκατομμύρια δολάρια για το σπίτι που κτίζει στο αριστοκρατικό προάστιο του Toorak, της Μελβούρνης.

Συγκεκριμένα φέρεται να δαπάνησε 24 εκατ. δολάρια για την αγορά του οικοπέδου και 30 για την κατασκευή του σπιτιού.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Χάρης Σταμούλης και η σύζυγός του Βαλέντη έχει προς πώληση το εντυπωσιακό διαμέρισμα τους στη Σεντ Κίλντα Ρόουντ έναντι 15 εκατομμυρίων δολαρίων.
Το διαμέρισμα αυτό στον 36ο όροφο του συγκροτήματος Royal Domain Tower το είχαν αγοράσει έναντι 5,54 εκατ. δολαρίων το 2006 αλλά ξόδεψαν εκατομμύρια δολάρια για να το φτιάξουν όπως το είχαν ονειρευτεί.

Ο κ. Σταμούλης εκτός των άλλων διαθέτει τον ελληνόφωνο ραδιοφωνικό σταθμό 3ΧΥ και την εφημερίδα «Τα Νέα» στη Μελβούρνη.

Η οικογένεια Σταμούλη κατείχε και το νησάκι «Ναυσικά» (Οξιά) στο Ιόνιο που πρόσφατα φέρεται να πουλήθηκε σε εμίρη του Κατάρ.

www.skai.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.