Δύο κοινοπραξίες, εταιρία του Ιβάν Σαββίδη και κίνηση πολιτών εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το 51% της εταιρίας

Τέσσερα σχήματα διεκδικούν την ΕΥΑΘΔύο διεθνή κοινοπρατικά σχήματα, μία εταιρία συμφερόντων του κ. Ιβαν Σαββίδη και μία κίνηση πολιτιών εκδήλωσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδιαφέρον τους για την συμμετοχή κατά 51% στο μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) την Δευτέρα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, το «παρών» στο διαγωνισμό έδωσε η κοινοπραξία Suez Environment- ΑΚΤΩΡ. Σημειωτέον ότι η Γαλλική εταιρία διαθέτει ποσοστό 5% στην ΕΥΑΘ και είχε συμμετάσχει και στον πρώτο διαγωνισμό για το μειοψηφικό πακέτο της εταιρίας ύδρευσης.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αλλά και τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε εκδήλωση ενδιαφέροντος προχώρησε και το σχήμα ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ – MEKOROT (η εθνική εταιρία ύδρευσης του Ισραήλ) – Γ. Αποστολόπουλος (Όμιλος Ιατρικού Αθηνών).

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, και ο ομογενής επιχειρηματίας, κ. Ιβάν Σαββίδης εκδήλωσε ενδιαφέρον για τον διαγωνισμό.

Ακόμη, η «Κίνηση 136», που αποτελεί πρωτοβουλία πολιτών κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ, φαίνεται να έδωσε το «παρών» στην διαδικασία. Σημειωτέον ότι υποστηρίζει ότι εάν η αξία της ΕΥΑΘ διαιρεθεί με τον αριθμό των χρηστών, το αποτέλεσμα είναι το κόστος των 136 ευρώ ανά πολίτη για την εξαγορά της εταιρίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), «οι σύμβουλοι αξιοποίησης θα αξιολογήσουν τις υποβληθείσες προτάσεις και θα υποβάλουν τις εισηγήσεις τους προς το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, σχετικά με τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής στην επόμενη φάση του διαγωνισμού, κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί η υποβολή δεσμευτικών προσφορών για το έργο».

Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τα κριτήρια του διαγωνισμού ζητείται από κάθε ενδιαφερόμενο να διαθέτει για τα τρία τελευταία οικονομικά έτη ίδια κεφάλαια 80 εκατ. ευρώ και μέσο δανεισμό που να μην είναι ανώτερος από συντελεστή 5,50 επί των Κερδών Προ Τόκων Φόρων & Αποσβέσεων (EBITDA).

Επίσης, θα πρέπει να αποδείξει προηγούμενη εμπειρία υπρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης σε «ένα ενιαίο σύστημα που εξυπηρετεί πληθυσμό τουλάχιστον 500.000 κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών ετών».

ΤΟ ΒΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.