Όλο το παρασκήνιο με τις κόντρες και την ένταση στη Βουλή

Δεκτό κατά πλειοψηφία με 168 “ναι”, 123 “όχι” και ένα “παρών” έγινε το πολυνομοσχέδιο κατά την ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ολομέλεια της Βουλής.

Για την τροπολογία που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ και αφορά τους ανέργους “Ναι” ψήφισαν 170 βουλευτές, “όχι” 121 και ένας δήλωσε “παρών”. Όσο για την τροπολογία του υπουργείου τουρισμού που αφορά παραχώρηση χρήσης αιγιαλού ψήφισαν “ναι” επίσης 170 βουλευτές, “όχι”121 και “παρών” δήλωσε ένας βουλευτής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός των βουλευτών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, “ναι” στο πολυνομοσχέδιο ψήφισαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Κώστας Μαρκόπουλος και Θεόδωρος Σολδάτος ενώ μεταξύ των βουλευτών που απουσίαζαν ήταν η Νίκη Φούντα της ΔΗΜΑΡ και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Μίμης Ανδρουλάκης και Θεόδωρος Παραστατίδης.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Χρήστος Αηδόνης καταψήφισαν το πολυνομοσχέδιο υπερψήφισαν όμως τις δυο τροπολογίες.

Σαμαράς: Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία εμείς θα αποδείξουμε το greek sucess story

Η παραπάνω είναι δήλωση του πρωθυπουργού στο Reuters σε ερώτηση για το αν αυτά θα είναι τα τελευταία μέτρα. Σε σύζήτηση με τους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός ήταν συγκρατημέμα αισιόδοξος πως κάτι αλλάζει καθώς με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, την επιστροφή χρεών δημοσίου σε ιδιώτες, και με τον τουρισμό θα ξεκινήσει η ρευστότητα στην αγορά… Θετικό σύμφωνα με τον Α. Σαμαρά είναι το γεγονός πως έρχονται εταιρείες όπως η NOKIA στην Ελλάδα αφού αυτόσημαίνει νέες προσλήψεις. Για ενδεχόμενη επιστροφή Μαρκόπουλου και Σολδάτου ο πρωθουπουργός δήλωσε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες “Οψόμεθα”. Για το γεγονός ότι για πρώτη φορά ο Μαρκόπουλος ψήφισε μνημονιακό νομοσχέδιο δήλωσε “Αυτό κάτι δείχνει”.

Ένταση και αιχμηρές δηλώσεις μέχρι την ώρα της ψηφοφορίας

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας ανέφερε χαρακτηριστικά «Απ’ τη μια μιλάτε για πρωτογενές πλεόνασμα και απ’ την άλλη λέτε πως αν δεν πάρουμε τα δάνεια, δεν θα έχουμε λεφτά για συντάξεις. Και διαρκώς υπερηφανεύεστε πως πήραμε το μεγαλύτερο δάνειο στην Ιστορία – το μοναδικό κούρεμα που αύξησε το χρέος αντί να το μειώσει και κατέστρεψε τα ασφαλιστικά ταμεία. Δεν μιλάτε για τον μεγάλο κίνδυνο που έρχεται από τα διαλυμένα ταμεία – τον κίνδυνο κατάρρευσης των συντάξεων. Το σχέδιο όμως, το έχετε έτοιμο: Να περάσουν όλοι σε ένα ταμείο με συντάξεις πείνας».Συμπλήρωσε επίσης ότι «Θα έχετε πλεονάσματα με αίμα, δάκρυα και υποκρισία. Θα έχετε πλεονάσματα σαν και εκείνα της Ρουμανίας του Τσαουσέσκου και της Χιλής του Πινοσέτ». Εκτενώς αναφέρθηκε στο θλεμα των απολύσεων στο Δημόσιο φέρνοντας σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση τόσο τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο οποίος αναγκάστηκε να πάρει το λόγο, όσο και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη.

Βενιζέλος: Ο Τσίπρας φαντασιώνεται πως είναι ο Γκρίλο και ο Τσάβες… όλα!

Προσωπική επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατηγορώντας τον ότι είναι αιχμάλωτος μιας αξεπέραστης αντίφασης της παράταξης του και ότι προσβάλλει την νοημοσύνη του ελληνικού λαού. Παράλληλα, άφησε αιχμές κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για τη στάση του σε ότι αφορά την τροπολογία που είχε καταθέσει το ΠΑΣΟΚ για την ανεργία.

Χαρακτηριστικά, ο Ευ. Βενιζέλος είπε για τον Αλέξη Τσίπρα «Επενδύει στο τέλος του κόσμου, στην καταστροφή της χώρας» και κλιμάκωσε την κριτική του εναντίον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας: «Μέσα στις φαντασιώσεις του ο κ. Τσίπρας είναι και Τσάβες και Γκρίλο, όλα…», δεχόμενος το χειροκρότημα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Όσο για τον υπουργό Οικονομικών και τις τροπολογίε ςτου ΠΑΣΟΚ για την ανεργία δήλωσε «Δεν μας κάνει χάρη κανείς υπουργός. Είναι ζωτική ανάγκη της κυβέρνησης και είναι συμφωνία των τριών αρχηγών, που είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει η κυβέρνηση. Δεν θέλουμε χάρες. Θέλουμε εφαρμογή πολιτικών. Το ΠΑΣΟΚ δεν εκβιάζει».

Μεγάλη ένταση όταν κατατέθηκε η τροπολογία του ΠΑΣΟΚ – Ξεσηκώθηκε ο Λαφαζάνης

Η τροποπολογία που επέφερε ο υπουργός Οικονομικών, προκάλεσε την εντονότατη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος παρατήρησε απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση και το Προεδρείο, πως «δεν είναι δυνατόν τα μεσάνυκτα να ρίξετε τον κατώτατο μισθό στο μηδέν και να καταβαραθρώσετε τα ασφαλιστικά ταμεία».

Ο Γεωργιάδης έκανε έξαλλο τον Πάνο Καμμένο

Κατά την ομιλία του Π. Καμένου, ο Α. Γεωργιάδης του «κουνούσε» από τα πρώτα βουλευτικά έδρανα κάποια χαρτιά, τα οποία μπέρδεψαν τον Π. Καμένο προκαλώντας του κάποια «κομπιάσματα». Οι «γαλάζιοι» βουλευτές πέριξ του Α. Γεωργιάδη ξέσπασαν σε γέλια, ενώ ο Π. Καμένος μετά το πέρας της ομιλίας του αποχώρησε από την αίθουσα. Σύμφωνα με τον Α. Γεωργιάδη πρόκειται για ένα σκάφος που ανήκει στην οικογένεια Καμμένου το οποίο είναι χρεωμένο σε off shore εταιρία του εξωτερικού, χωρίς ωστόσο αυτό να επιβεβαιώνεται από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, ενώ σε ανακοίνωση του κόμματος κάνουν λόγο για «καθοδηγούμενη κατάρρευση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας».

www.newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.