Συνελήφθη ο άνθρωπος που έστησε τη «μεγαλύτερη κυβερνοεπίθεση στην Ιστορία»Ο εκπρόσωπος ολλανδικής εταιρείας ο οποίος θεωρείται ως ο αυτουργός της «μεγαλύτερης κυβερνοεπίθεσης που έχει καταγραφεί ποτέ», τον περασμένο μήνα, συνελήφθη στην Ισπανία έπειτα από αίτημα των ολλανδικών αρχών.

O 35χρονος άνδρας κατηγορείται για την επίθεση εναντίον της Spamhaus, μιας εθελοντικής οργάνωσης με έδρα τη Γενεύη, η οποία δημοσιεύει λίστες με τους αποστολείς spam (αυτόκλητων διαφημιστικών μηνυμάτων) προκειμένου τα ανεπιθύμητα μηνύματα που στέλνουν να φιλτράρονται από τις υπηρεσίες email. Η επίθεση που είχε προκαλέσει, είχε ως αποτέλεσμα την παγκόσμια επιβράδυνση του Internet.

Ο ύποπτος φέρεται να είναι εκπρόσωπος της Cyberbunker, μιας ολλανδικής υπηρεσίας ανώνυμης φιλοξενίας διαδικτυακού περιεχομένου, η οποία έχει κατηγορηθεί από την ίδια τη Spamhaus για την επίθεση.

H κυβερνοεπίθεση του περασμένου Μαρτίου πιστεύεται ότι ήταν μια από τις μεγαλύτερες επιθέσεις με την τακτική DDoS (κατανεμημένη άρνηση παροχής υπηρεσιών), κατά την οποία οι επιτιθέμενοι κατακλύζουν τους διακομιστές του χρήστη με αιτήματα σύνδεσης για να προκαλέσουν υπερφόρτωση του δικτύου.

Στο αποκορύφωμα της επίθεσης η Spamhaus δεχόταν αιτήματα με ρυθμό 300 gigabyte ανά δευτερόλεπτο. Αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί γενική συμφόρηση σε ένα μέρος του Διαδικτύου.

Λίγο πριν από την επίθεση Spamhaus είχε περιλάβει τη Cyberbanker στη μαύρη λίστα της, κατηγορώντας την ότι λειτουργεί ως παράδεισος για το κυβερνοέγκλημα και το spam.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα μόνο τα αρχικά του υπόπτου, SK, ωστόσο το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλείται πηγή που δηλώνει ότι ο κατηγορούμενος είναι ο Σβεν Όλαφ Κάμπουις, εκπρόσωπος της Cyberbunker.

Ο Κάμπουις περιγράφει τον εαυτό του στο Facebook ως «Υπουργό Τηλεπικοινωνιών και Εξωτερικών Υποθέσεων για τη Δημοκρατία της Cuberbunker».

Φέρεται να είχε δηλώσει ότι η Spamhaus «είχε εξοργίσει πολύ κόσμο τα τελευταία χρόνια εκβιάζοντας τους παρόχους να κόβουν τη σύνδεση σε πελάτες χωρίς καμία δικαστική εντολή ή νομική διαδικασία».

Σύμφωνα με τα Νέα, ο κατηγορούμενος πρόκειται τώρα να εκδοθεί πίσω στην Ολλανδία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.