ΠΡΟΤΙΜΑ ΤΟ… ΑΡΙΑΝΙ

Ο Ερντογάν «ξεσπάθωσε» κατά της μπίραςΟ Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναζωπύρωσε χθες τις ανησυχίες των κύκλων που υποστηρίζουν τον κοσμικό χαρακτήρα του τουρκικού κράτους όταν κατηγόρησε τους ιδρυτές της Δημοκρατίας της Τουρκίας ότι ανήγαγαν την μπίρα σε εθνικό ποτό της χώρας, την ώρα που, σύμφωνα με τον ίδιο, ο τουρκικός λαός προτιμάει το αριάνι, ένα κρύο ρόφημα γιαουρτιού που δεν περιέχει αλκοόλ.

«Τα πρώτα χρόνια της Δημοκρατίας, ένα οινοπνευματώδες ποτό, όπως η μπίρα, παρουσιάστηκε δυστυχώς ως ένα δημοφιλές τουρκικό ποτό. Όμως το εθνικό μας ποτό είναι το αριάνι», δήλωσε χθες ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια ενός συμποσίου που διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη για τις πολιτικές σε σχέση με τα οινοπνευματώδη ποτά.

«Έφτασαν στο σημείο που ορισμένες οικογένειες άρχισαν να δίνουν μπίρα στα παιδιά τους στην ηλικία του δημοτικού σχολείου με την αιτιολογία ότι ήταν καλό για την υγεία και θρεπτικό», σημείωσε ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός καταφέρθηκε επίσης εναντίον των μεθυσμένων οδηγών «που είναι η αιτία θανάτου νηφάλιων οδηγών» και κατά των ρυθμίσεων που επέτρεπαν, έως την κατάργησή τους, στους φοιτητές «να μεθούν» στις πανεπιστημιουπόλεις.

Εξάλλου σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός επανέλαβε τις δηλώσεις του, εξηγώντας ενώπιον επιχειρηματιών ότι ο παππούς του του είχε συστήσει να κηρύξει το αριάνι εθνικό ποτό «για να έχει το έθνος μια υγιή γενιά».

Οι δηλώσεις του Ερντογάν δέχθηκαν πληθώρα επικρίσεων στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

«Δεν απομένει πλέον παρά να κηρυχθούμε προδότες του έθνους επειδή δεν πίνουμε αριάνι», έγραψε ένας χρήστης του Twitter.

«Βεβαίως το εθνικό μας ποτό είναι το αριάνι. Θέλουν να μας κάνουν να το πίνουμε για να κοιμηθούμε», σχολιάζει ένας άλλος χρήστης του Ίντερνετ, δίνοντας έμφαση στις υπνωτικές ιδιότητες του ποτού αυτού.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός και το ισλαμικών καταβολών Κόμμα του Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) κατηγορούνται συχνά από τους υπέρμαχους του κοσμικού κράτους της Τουρκίας ότι θέλουν να εξισλαμίσουν «στα κρυφά» την χώρα.

 

ΑΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.