Η διαδικασία θα διακοπεί στις 27 Απριλίου και θα συνεχιστεί από 3-28 Ιουνίου

Πανελλαδικές: Παράταση προθεσμίας για την απόκτηση password

Παρατείνεται, λόγω Πάσχα, η προθεσμία για την απόκτηση του κωδικού ασφαλείας (password) από τους υποψήφιους Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου για την υποβολή του μηχανογραφικού τους, αλλά και την υπαγωγή των δικαιούχων στις ειδικές περιπτώσεις (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια).

Υπενθυμίζοντας το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων, για τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι οι υποψήφιοι θα μπορούν να παραλάβουν τον κωδικό τους μέχρι και την Παρασκευή 28 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα η διαδικασία για την απόκτηση του κωδικού ασφαλείας (αλλά και την υπαγωγή των δικαιούχων σε κάποια ειδική περίπτωση, θα διακοπεί προσωρινά από τις 27-4-2013 ως και 31-5-2013, λόγω των διακοπών του Πάσχα, αλλά και της διεξαγωγής στη συνέχεια των πανελλαδικών εξετάσεων, και θα συνεχιστεί κανονικά από τη Δευτέρα 3  Ιουνίου ως και την Παρασκευή 28  Ιουνίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ ) – ΟΜΑΔΑΣ Β΄ αρχίζουν  την Παρασκευή 17-05-2013. Οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΟΜΑΔΑ Α΄) αρχίζουν την Τρίτη 21-05-2013, σύμφωνα και με τα αναλυτικά προγράμματα που έχουν ήδη ανακοινωθεί. Οι υποψήφιοι, όπως είναι γνωστό, ενημερώνονται από τα Λύκειά τους για τα εξεταστικά κέντρα, στα οποία θα εξεταστούν.

Υπενθυμίζεται ότι όπως έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας, όλοι οι υποψήφιοι είτε των Γενικών Λυκείων (90% και 10%) είτε των Επαγγελματικών Λυκείων (ομάδες Α΄και Β΄) πρέπει να προσέλθουν στο Λύκειό τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), που θα δημιουργήσουν οι ίδιοι. Παράλληλα, όσοι από τους υποψηφίους εμπίπτουν σε κάποια ειδική περίπτωση (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια), πρέπει να προσκομίσουν στο Λύκειό τους τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να ελεγχθούν και να χαρακτηριστούν ως ειδική περίπτωση.

Τέλος, υπενθυμίζεται, ότι στην ηλεκτρονική διεύθυνση exams.minedu.gov.gr και στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας (στον σύνδεσμο «Εξετάσεις»), οι υποψήφιοι μπορούν να ενημερώνονται για τη διαδικασία (δικαιολογητικά, εγκύκλιοι κτλ.). Το μηχανογραφικό τους δελτίο θα το υποβάλουν γύρω στα μέσα Ιουνίου – οι σχετικές προθεσμίες θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.