Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλουν, οι συγκεκριμένες επενδύσεις με τις οποίες θα συμπλήρωναν το αγροτικό τους εισόδημα, γίνονται πλέον ασύμφορες

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος στη Μεσογείων πραγματοποιούν σήμερα Παρασκευή αγρότες, που διαμαρτύρονται για την υπερβολική φορολόγηση των φωτοβολταϊκών συστημάτων που εγκατέστησαν στα χωράφια τους.

Καταγγέλουν ότι οι επενδύσεις αυτές, με τις οποίες θα συμπλήρωναν το αγροτικό τους εισόδημα, γίνονται πλέον ασύμφορες, ενώ οι τράπεζες από τις οποίες δανείστηκαν, πλέον ζητούν έντοκα τα χρήματά τους.

Οι αγρότες αναμένεται να συναντηθούν με τον υφυπουργό Ενέργειας Ασημάκη Παπαγεωργίου.

Το «Ελτντοράντο» με τα φωτοβολταϊκά σε γεωργικές εκτάσεις μετατράπηκε τελικά σε εφιάλτης, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σημερινή ανακοίνωσή του με αφορμή τις κινητοποιήσεις των αγροτών.

Επισημαίνει ότι είχε εγκαίρως υποβάλει τις ενστάσεις του για τον τρόπο που προωθήθηκε από την τότε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ η εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών σε παραγωγική γεωργική γη, «κατά προτεραιότητα και με δήθεν ευνοϊκούς όρους για τους αγρότες, δημιουργώντας τους προσδοκίες για ένα “νέο Ελντοράντο”».

Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί στοιχειώδης υποχρέωση της κυβέρνησης και τη πολιτικής ηγεσίας των υπουργείων Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος «να διασφαλίσουν τους αγρότες που παραπλάνησαν και ενέπλεξαν σε αυτή την περιπέτεια, και να αποτρέψουν την ολοσχερή οικονομική καταστροφή τους».

Νίκος Υποφάντης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.