Μια καταπληκτική, καταιγιστική και πληθωρική Ντόρτμουντ «σκόρπισε» της Ρεάλ Μαδρίτης…

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος σκόραρε και τα τέσσερα τέρματα (8’, 50’, 55’, 66’ πεν.) και «έκανε» ότι ήθελε την άμυνα των Ισπανών.

Το γκολ του Ρονάλντο (43’) κρατάει «ζωντανή» τη Ρεάλ, ενόψει του επαναληπτικού, για μία πρόκριση που μοιάζει… σχεδόν απίθανη.

Το ματς:

Η πολύ… Σούπερ Λίγκα δεν κάνει και καλό. Παιχνίδια τέτοιου επιπέδου σου δίνουν την ευκαιρία να εκτιμάς το θέαμα και όχι το αποτέλεσμα. Μπορούσια Ντόρτμουντ και Ρεάλ Μαδρίτης μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, να παίξουν ποδόσφαιρο και να προσφέρουν (άθελά τους και μη) χαρά στον κόσμο που παρακολουθούσε είτε από το γήπεδο, είτε από την τηλεόραση. Στα αγωνιστικά, ο Ρόις έμοιαζε ασταμάτητος, περνούσε όπως ήθελε την αμυντική γραμμή των μαδριλένων, ενώ ο Γκέτσε… δεν έδειξε να επηρεάζεται από τις αποδοκιμασίες και μόλις στο 8’ έδωσε έτοιμο γκολ στον Λεβαντόφσκι, ο οποίος έφερε την Ντόρτμουντ στη θέση του οδηγού.

Η πίεση συνέχιζε, το πρέσινγκ στα τέσσερα τέταρτα του γηπέδου, σε συνδυασμό με την εκπληκτική ώθηση από τον κόσμο έδειχνε πως η Μπορούσια δεν μπορεί να δεχτεί καν επίθεση, την στιγμή που η Ρεάλ έψαχνε τα πατήματά της και βρισκόταν στην περιοχή του Βαϊντερφέλερ μόνο με στημένες μπάλες. Λίγο πριν το τέλος, ο Χούμελς έκανε ένα λάθος (ίσως το μοναδικό του στο πρώτο μέρος), ο Ιγκουαΐν έδωσε τη μπάλα σε κενό τέρμα στον Ρονάλντο, ο οποίος… απλά πανηγύρισε.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ίδιο ξέφρενο ρυθμό. Οι παίκτες του Κλοπ μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένοι να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκριση. Και αυτός που πρέπει να το αποφάσισε ήταν… ο Λεβαντόφσκι. Ο Πολωνός μπήκε «σεληνιασμένος» στον αγωνιστικό χώρο και πολύ γρήγορα έβαλε και πάλι την Μπορούσια στη θέση του οδηγού. Ο έμπειρος επιθετικός δεν είχε σκοπό να σταματήσει και με δύο ακόμα τέρματα έκανε τους «κιτρινόμαυρους» να φαντάζουν ως ακλόνητο φαβορί για την πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.


Borussia Dortmund 4 – Real Madrid 1… από dm_516ef59c8c868

Με τον δείκτη του σκορ στο 4-1, ο Κλοπ άρχισε να δίνει ανάσες στην ομάδα του, την στιγμή που ο Μουρίνιο ανακάτευε την τράπουλα, προκειμένου να φτάσει σε ένα γκολ που θα κρατούσε την ομάδα του «ζωντανή». Τα λεπτά κυλούσαν, η Ντόρτμουντ κρατούσε τη μπάλα στα πόδια της, την κυκλοφορούσε με ευκολία και λίγο έλειψε να σκοράρει ξανά, όπως και η Ρεάλ με τον Βαράν. Αυτό δεν έγινε και το τελευταίο σφύριγμα της λήξης από τον Κάουπερς έστειλε την Ντόρτμουντ στα ουράνια και την Ρεάλ Μαδρίτης του Μουρίνιο στα τάρταρα.


BDRM10 από footballdaily1

BDRM11 από footballdaily1

BDRM21 από footballdaily1

BDRM31 από footballdaily1

BDRM41 από footballdaily1

Οι συνθέσεις:

Ντόρτμουντ (Γιούργκεν Κλοπ): Βαϊντερφέλερ, Πίστσεκ (83’ Γκορκρόιτς), Χούμελς, Σούμποτιτς, Σμέλτσερ, Μπέντερ, Γκουντογκάν (91’ Σίμπερ), Μπλαστσικόφσκι (82’ Κελ), Γκέτσε, Ρόις, Λεβαντόφσκι.

Στον πάγκο: Λάνγκερακ, Σαντάνα, Λάιτνερ, Σαχίν.

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζοσέ Μουρίνιο): Λόπεθ, Ράμος, Βαράν, Πέπε, Κοεντράο, Αλόνσο (80’ Κακά), Κεντίρα, Μόντριτς (69’ Ντι Μαρία), Εζίλ, Ρονάλντο, Ιγκουαίν (69’ Μπενζεμά).

Στον πάγκο: Κασίγιας, Αλμπιόλ, Καγιεχόν, Νάτσο.

Διαιτητής: Κάουπερς (Ολλανδία)
Βοηθοί: Φαν Ρόεκελ (Ολλανδία), Ζέινστρα (Ολλανδία)
Γήπεδο: «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ»

www.sport-fm.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.