Η «Μπάρτσα» πλέον χρειάζεται ένα θαύμα στη ρεβάνς πολύ μεγαλύτερο από το αντίστοιχο εναντίον της Μίλαν

Τσάμπιονς Λιγκ: Μπάγερν Μονάχου - Μπαρτσελόνα 4 - 0Η Μπάγερν Μονάχου «αποκαθήλωσε» τη Μπαρτσελόνα και συντρίβοντάς τη με 4-0 στο Μόναχο βρίσκεται από το βράδυ της Τρίτης με το…1,5 πόδι στον τελικό του Champions League. Η «Μπάρτσα» πλέον χρειάζεται ένα θαύμα πολύ μεγαλύτερο από το αντίστοιχο εναντίον της Μίλαν, στη ρεβάνς των ημιτελικών την επόμενη Τετάρτη στο «Καμπ Νου».

Ισως είναι η πρώτη φορά στον 21ο αιώνα, που σε ολόκληρο το 90λεπτο η στατιστική γράφει μόνο τρεις τελικές προσπάθειες για τους Καταλανούς. Κι αυτές με εκτελεστές τους δύο σέντερ μπακ, τον Πικέ στο 9΄ και τον Μπαρτρά στο 69΄ και το 76΄!

Εξαφανισμένοι οι Ισπανοί χαφ, καθώς ένας συμπατριώτης τους, ο εκπληκτικός Χάβι Μαρτίνεθ κυριαρχούσε στο κέντρο και ως εκ τούτου, ήταν αδύνατο να τροφοδοτηθεί ο Μέσι.

Κάπως έτσι η “Μπάρτσα” διατηρούσε την κατοχή σε ποσοστό πάνω από 60%, αλλά αδυνατούσε να πατήσει την αντίπαλη περιοχή, η Μπάγερν επιβεβαίωσε πέρα από κάθε αμφισβήτηση ότι αυτή τη στιγμή είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ευρώπη, ενώ ο Γιουπ Χάινκες διέλυσε κάθε επιθετικό σχέδιο των φιλοξενούμενων.

Οι πρωταθλητές Γερμανίας άνοιξαν το σκορ στο 25΄ μετά από σέντρα του Ρόμπεν, πρώτη κεφαλιά του Ντάντε και δεύτερη του Τόμας Μίλερ ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 49΄ από κόρνερ του Ριμπερί, ο Μίλερ με κεφαλιά πάσαρε στον Γκόμες, ο οποίος σε κενή εστία (αλλά πιθανώς από θέση οφσάιντ) δεν δυσκολεύθηκε να γράψει το 2-0.

Η Μπάγερν έχασε κι άλλες ευκαιρίες, ενώ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε χέρι παικτών της Μπαρτσελόνα τρεις φορές, αλλά μόνο στην πρώτη (Πικέ στο 13΄) ίσως να είχε δίκιο.

Το 3-0 σημειώθηκε στο 73΄ με ατομική προσπάθεια του Ρόμπεν, αν και προηγήθηκε καθαρό φάουλ (φράγμα) του Μίλερ στον Αλμπα που δεν καταλογίστηκε.

Λίγα λεπτά αργότερα, στο 82΄, το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Τόμας Μίλερ ο αδιαφιλονίκητος κορυφαίος παίκτης του ματς με συμμετοχή και στα τέσσερα γκολ της ομάδας του.

Δείτε :

Bayern Munich 4:0 Barcelona All Goals… από manchesterfansr

Διαιτητής: Βίκτορ Κάσαϊ (Ουγγαρία)
Κίτρινες: Γκόμεζ, Μαρτίνεθ, Σβαϊνστάιγκερ – Μπαρτρά, Σάντσες, Αλμπα, Ινιέστα (χάνει τη ρεβάνς)

ΜΠΑΓΕΡΝ (Γιούπ Χάινκες): Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Ντάντε, Αλάμπα, Σβάϊστάιγκερ, Τσάβι Μαρτίνεθ, Ρόμπεν, Μίλερ (83΄ Πιζάρο), Ριμπερί (89΄ Σακίρι), Γκόμεζ (71΄ Λουϊς Γκουστάβο).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Τίτο Βιλανόβα): Βαλντές, Ντάνιελ Αλβες, Πικέ, Μπαρτρά, Ζόρντι Αλμπα, Τσάβι, Μπούσκετς, Ινιέστα, Σάντσες, Μέσι, Πέδρο (83΄ Βίγια)

Πριν το ματς

Λίγες ημέρες μετά την επιστροφή του τρόπαιου του Τσάμπιονς Λιγκ προς τη «μαμά» UEFA από την απερχόμενη πρωταθλήτρια Ευρώπης Τσέλσι, η οποία θα κρατήσει στην τροπαιοθήκη της μια ρεπλίκα, οι επίδοξοι (νέοι) πρωταθλητές Ευρώπης ρίχνονται στη μάχη για την κατάκτηση του βαρύτιμου τίτλου. Οι γερμανοϊσπανικές μονομαχίες για την ημιτελική φάση του θεσμού ανοίγουν με την αποψινή (21.45, nova1) σπουδαία αναμέτρηση της Μπάγερν Μονάχου εναντίον της Μπαρτσελόνα στην υπερσύγχρονη «Αλιάντς Αρένα». Δύο κολοσσοί του παγκόσμιου ποδοσφαίρου που έχουν κατακτήσει από τέσσερις φορές τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης αναμετρούνται με στόχο την πρόκριση στον τελικό της 25ης Μαΐου και με το βλέμμα στραμμένο στην πέμπτη κούπα.

Δεδομένου ότι αμφότεροι οι αντίπαλοι έχουν εξασφαλίσει περίπου από τα μισά της σεζόν την κατάκτηση της Μπουντεσλίγκα και της Πριμέρα Ντιβισιόν, αντιστοίχως, τις τελευταίες εβδομάδες έχουν στρέψει αποκλειστικά το ενδιαφέρον τους στη δόξα του Τσάμπιονς Λιγκ. Αλλωστε, η ημιτελής περυσινή παρουσία τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση τους άφησε πικρή γεύση, καθώς οι μεν Καταλανοί αποκλείστηκαν από την Τσέλσι στον ημιτελικό, οι δε Βαυαροί, που αναζητούν τον πρώτο διεθνή τίτλο τους από το 2001, έχασαν το τρόπαιο στα πέναλτι από τους μαχητικούς και απρόβλεπτους Λονδρέζους…

Μολονότι η τελευταία μεταξύ τους συνάντηση (τη σεζόν 2008-2009) έληξε υπέρ της Μπαρτσελόνα με συνολικό σκορ 5-1 και με μια επιβλητική νίκη (4-0) στο Καμπ Νου, η παράδοση «δείχνει» Μπάγερν, καθώς ο γερμανικός σύλλογος σε έξι ευρωπαϊκούς αγώνες έχει υποστεί μόλις μία ήττα, ενώ έχει νικήσει τρεις φορές και άλλα δύο ματς έληξαν ισόπαλα. Το 1998-1999 και πάλι για το Τσάμπιονς Λιγκ οι Βαυαροί επικράτησαν δις της Μπάρτσα (1-0 στο Μόναχο και 2-1 στη Βαρκελώνη), ενώ για το Κύπελλο UEFA τη σεζόν 1995-1996 η Μπάγερν υπό τις οδηγίες του κ. Οτο Ρεχάγκελ νίκησε στο «Καμπ Νου» 2-1 και αναδείχθηκε ισόπαλη (2-2) στο Μόναχο.

Πέραν των ισάριθμων Τσάμπιονς Λιγκ που έχουν κατακτήσει και των έξι μεταξύ τους αναμετρήσεων δεν υπάρχουν πολλά κοινά σημεία στην αθλητική πορεία της Μπάγερν και της Μπαρτσελόνα. Πρόκειται άλλωστε για δύο συλλόγους που διαφέρουν σημαντικά στην κουλτούρα και στην ποδοσφαιρική φιλοσοφία που εφαρμόζουν για δεκαετίες.

Παρ’ όλα αυτά, η έλευση του καταλανού πρώην προπονητή των Μπλαουγκράνα κ. Πεπ Γκουαρδιόλα διασταυρώνει τους δρόμους των δύο συλλόγων, έστω κι αν ο πολυνίκης τεχνικός δεν θα βρεθεί στη δύσκολη θέση να τεθεί αντιμέτωπος με την ομάδα της οποίας αποτελεί σύμβολο. Η εν λόγω συνάντηση πάντως φαίνεται ότι προκαλεί εκνευρισμό στον νυν προπονητή της Μπάγερν Γερμανό κ. Γιουπ Χάινκες, ο οποίος όταν ρωτήθηκε αν θα ζητήσει τη γνώμη του κ. Γκουαρδιόλα για τις μάχες με την Μπάρτσα απάντησε σε αυστηρό τόνο: «Δεν χρειάζομαι συμβουλές. Δεν έχω ανάγκη από κανέναν για να μελετήσω έναν αντίπαλο. Ζητώ σεβασμό για εμένα και τη δουλειά μου», ενώ ο πρόεδρος της Μπάγερν κ. Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε σχολίασε στο ίδιο μήκος κύματος: «Εχουμε στον πάγκο προπονητή και αυτός είναι ο Γιουπ Χάινκες» και συμπλήρωσε σχετικά με την εμπειρία του κ. Χάινκες στο ισπανικό ποδόσφαιρο, καθώς κατά το παρελθόν υπήρξε τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης, της Αθλέτικ Μπιλμπάο (δις) και της Τενερίφης, ότι «κανένας Γερμανός δεν γνωρίζει καλύτερα από αυτόν το ισπανικό ποδόσφαιρο».

Από την άλλη πλευρά, στην Μπαρτσελόνα, αφού ξεπέρασαν την αγωνία για τη συμμετοχή του σούπερ σταρ Λιονέλ Μέσι, ο οποίος αποθεραπεύτηκε και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή του κ. Τίτο Βιλανόβα, επιδόθηκαν σε mind games, με τον ισπανό διεθνή αμυντικό Ζεράρ Πικέ να δηλώνει ότι «έχει παρέλθει η εποχή που το ποδόσφαιρο οριζόταν ως ένα άθλημα 11 εναντίον 11, στο οποίο οι Γερμανοί κέρδιζαν πάντα».

Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο έμπειρος Ούγγρος κ. Βίκτορ Κασάι, ο οποίος μεταξύ άλλων είχε «σφυρίξει» τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2011 μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η ρεβάνς της Βαρκελώνης είναι προγραμματισμένη για την 1η Μαΐου 2013.

Σκόκας Γιάννης

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.