Δεν την αφήνουν στην τύχη της…

Στο προσκήνιο επανήλθε για την ΑΕΚ η περίπτωση του Δημήτρη Μελισσανίδη, με την Ένωση να παίζει σήμερα ένα από τα τελευταία της χαρτιά για να αποφύγει το μοιραίο. Σκέψεις για καταγγελία του Άρη.

Ανοιχτά είναι όλα τα ενδεχόμενα όσον αφορά το μέλλον της ΑΕΚ.

Το αύριο της Ένωσης βρίσκεται σε εκκρεμότητα και αυτή τη στιγμή γίνονται διάφορες προσπάθειες να μην εξαφανιστεί ο σύλλογος.

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά…

Σήμερα το μεσημέρι (στις 16:00) εκδικάζεται η έφεση της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ στο αρμόδιο όργανο της ΕΠΟ, όπου ευελπιστούν να ανατραπούν τα υπάρχοντα δεδομένα από την καταδικαστική απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας.

Η ΑΕΚ, με τον νομικό Χάρη Γρηγορίου, θα στηριχθεί (ξανά) στις εκθέσεις του παρατηρητή του αγώνα και της Αστυνομίας, σύμφωνα με τις οποίες μπορούσε να συνεχιστεί το παιχνίδι, αλλά και στο έγγραφο του ΟΑΚΑ.

Επίσης, θα χρησιμοποιηθεί εκ νέου το dvd, μέσω του οποίου στον «δικέφαλο» θεωρούν πως αποδεικνύεται πως λίγο μετά τη διακοπή η κατάσταση είχε ομαλοποιηθεί, ο αγωνιστικός χώρος ήταν κατάλληλος και ο Τριτσώνης μπορούσε και όφειλε να συνεχίσει το ματς.

Αν οι «κιτρινόμαυροι» δικαιωθούν θα τους επιστραφούν οι τρεις βαθμούς (θα επιστρέψουν στους 30), λογικά θα παιχτεί και το υπόλοιπο του αγώνα και σε αυτό το διάστημα θα έχουν τη δυνατότητα να επιχειρήσουν να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ (0-1).

Από εκεί και πέρα, η ΑΕΚ προσπαθεί με κάθε νόμιμο τρόπο να εξαντλήσει την παραμονή της στη Σούπερ Λίγκα. Για αυτό τον λόγο προχωράει στην καταγγελία του Άρη για προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια, λόγω της προσπάθειας υπαγωγής της «κίτρινης» ΠΑΕ στο άρθρο 99.

Σύμφωνα με το άρθρο 35 του ΚΑΠ πάσης φύσεως διαφορές που προκύπτουν επιλύονται από τα αρμόδια θεσμοθετημένα ποδοσφαιρικά όργανα και απαγορεύεται η προσφυγή σε πολιτικά ή διοικητικά δικαστήρια.

Στην Ένωση, μάλιστα, ισχυρίζονται ότι οι Θεσσαλονικείς έχουν φτάσει μέχρι το σημείο να χρησιμοποιούν αυτές τις προσωρινές αποφάσεις σε διαιτητικά δικαστήρια της ΕΠΟ, ώστε να κερδίζουν χρόνο.

Για το μέλλον της ΑΕΚ και σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται η ΑΕΚ υπάρχουν πολλά σενάρια. Ωστόσο, ο υποβιβασμός της ομάδας στη Football League μοιάζει με «αυτοκτονία», αφού τα έσοδα δεν θα είναι αρκετά για την αποπληρωμή των χρεών.

Η SportDay αναφέρει πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι υπαρκτό, μόνο αν με κάποιον τρόπο εκχωρηθούν τα χρήματα που έχουν επιδικαστεί στην ΑΕΚ από την υπόθεση Ψωμιάδη. Ωστόσο, αυτό το ενδεχόμενο μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο.

Τέλος, ο Δημήτρης Μελισσανίδης παρουσιάστηκε έτοιμος και με σχέδιο στη χθεσινή συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της Original.

Σύμφωνα με τον τέως πρόεδρο της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ, η ανέγερση ενός γηπέδου στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας αποτελεί σημείο «κλειδί» για την επιστροφή της ομάδας στην κορυφή, ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία θα αγωνίζεται την επόμενη σεζόν.

Μάλιστα, εμφανίστηκε θετικός στο ενδεχόμενο να αναλάβει πρωτοβουλίες, εφόσον υπάρξει συμμετοχικό σχήμα και να βοηθήσει την ΑΕΚ να σηκωθεί ξανά στα πόδια της.

Όσον αφορά το θέμα αλλαγής ΑΦΜ, ο «Τίγρης» ήταν κάθετος και τόνισε ότι δεν θέλει να ακούει κάτι τέτοιο ούτε για αστείο!

Σταύρος Καλογεράκης στο Sport-fm.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.