«Γεγονός είναι ότι στο παρελθόν υπήρξαν αποδεδειγμένα στημένα παιχνίδια σε όλες τις κατηγορίες που οδήγησαν σε μαζικές συλλήψεις προέδρων των ομάδων» δηλώνει ο Έβαλντ Λίνεν στη Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Υπόνοιες για στημένα παιχνίδια αφήνει ο τέως τεχνικός της ΑΕΚ Έβαλντ Λίνεν στη Frankfurter Allgemeine Zeitung. «Γεγονός είναι ότι στο παρελθόν υπήρξαν αποδεδειγμένα στημένα παιχνίδια σε όλες τις κατηγορίες που οδήγησαν σε μαζικές συλλήψεις προέδρων των ομάδων» δηλώνει χαρακτηριστικά ο Λίνεν.

Λίγες μέρες μετά την λύση του συμβολαίου του με την ΑΕΚ, στη συνέντευξή του ο Λίνεν περιγράφει επίσης την κατάσταση στην ομάδα όταν την παρέλαβε, τις προσπάθειες που κατέβαλε για να μην υποβιβαστεί, τα δεινά οικονομικά της και τα επεισόδια.

«Τους πιάνουν από το λαιμό»

Ο σύλλογος καταληστεύτηκε για χρόνια από πρώην υπεύθυνους, μόνο ο Ψωμιάδης χρωστά 70 δις ευρώ (…) δεν διαθέτω αποδείξεις για μεμονωμένες περιπτώσεις. Αλλά υπήρχαν πάντα ισχυρές ενδείξεις ότι οι υπεύθυνοι πλούτισαν από μεταγραφές» λεει ο Λίνεν. « Η κρίση του ελληνικού ποδοσφαίρου έχει ακριβώς τις ίδιες αιτίες με την δημοσιονομική κρίση. Αυτή η χώρα προδόθηκε από τους πλούσιους και τους πολιτικούς που επέτρεψαν την κρίση ή την εκμεταλλεύτηκαν. Ήδη πριν από 9 χρόνια χαρίστηκαν σε ορισμένους συλλόγους το 90% των φορολογικών χρεών. Μόνο από την ΑΕΚ το κράτος έχασε γύρω στα 100 εκ.ευρώ». Σε άλλο σημείο ο Έβαλντ Λίνεν υπολογίζει σε 18 εκατ. ευρώ τα χρέη της ΑΕΚ, τα οποία δεν μπορεί να καταβάλει διότι τα έσοδα από τα εισιτήρια τις διαφημίσεις και τα τηλεοπτικά δικαιώματα δεν φτάνουν. «Όπως κι άλλοι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι, ζήτησε και η ΑΕΚ περισσότερο χρόνο για να τα επιστρέψει αλλά δεν δέχθηκε η τρόικα. Γι αυτό και οι Έλληνες είναι οργισμένοι με την Ευρώπη και την Μέρκελ, διότι αισθάνονται να τους πιάνουν από το λαιμό».

«Ομάδα ίσον πατρίδα»

Ο πρώην τεχνικός της ΑΕΚ περιγράφει πώς η ομάδα έχασε το προβάδισμα 4 με 5 πόντων στα τελευταία παιχνίδια από ομάδες που ήταν πίσω στη βαθμολογία. «Αυτό μας βάζει σε περίσκεψη (…) γεγονός είναι ότι στο παρελθόν υπήρξαν αποδεδειγμένα στημένα παιχνίδια σε όλες τις κατηγορίες που οδήγησαν σε μαζικές συλλήψεις προέδρων των ομάδων». Για τη βία ο Λίνεν λεει ότι πηγάζει από την απογοήτευση των οπαδών μιας μεγάλη ομάδας που έπαιζε συχνά στο εξωτερικό. «Και για την ΑΕΚ ισχύει μια κοσμοθεωρία που λεει ότι πολλοί άνθρωποι, αριστεροί, κοινωνικά κατατρεγμένοι, βλέπουν την ομάδα σαν πατρίδα. Ήθελαν ασκώντας πίεση να αυξήσουν την απόδοση των παικτών και να ταρακουνήσουν την ομάδα». Για τον διάδοχό του τον Τραϊανό Δέλλα λεει ότι έζησε αμέσως μόλις ανέλαβε αυτό που έμελλε να συμβεί. Καθώς καθόταν στα γραφεία της ομάδας για να λύσει το συμβόλαιό του, εισέβαλαν 50 οπαδοί τη ΑΕΚ και εκτόξευσαν απειλές στον Τραϊανό Δέλλα και στους παίκτες σε περίπτωση που δεν κερδίσουν στο επόμενο παιγνίδι και ζήτησαν από τον τεχνικό και τους βοηθούς του να εξαφανιστούν με το επιχείρημα ότι διατηρούν δήθεν επαφές με παλαιά στελέχη.

Deutsche Welle

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.