Έμεινε ο ΟΦΗΟ ΟΦΗ, μπορεί να έχασε από τον Αστέρα Τρίπολης, με σκορ 2-1, όμως αυτό που τον ενδιέφερε είναι πως παρέμεινε στην κατηγορία, μετά την ήττα της ΑΕΚ στο Περιστέρι.

Ο Τάσος Μπακασέτας μπορεί να μπήκε και να έφερε τα πάνω κάτω στην αναμέτρηση, με δύο δικά του γκολ να χάρισε το τρίποντο, στον Αστέρα Τρίπολης, όμως ο ΟΦΗ, πήρε αυτό που ήθελε, το οποίο ήταν η παραμονή στην κατηγορία.

Οι Κρητικοί, εκμεταλλεύτηκαν την ήττα της ΑΕΚ και εξασφάλισαν την παρουσία τους στην κορυφαία κατηγορία και την επόμενη σεζόν. Ο Μακρής (13’) άνοιξε το σκορ, αλλά ο Μπακασέτας (81’) έφερε το παιχνίδι στα ίσια.

Στα πλέι οφ, για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Αστέρας, ο οποίος μπαίνει με δύο πόντους, πίσω από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος έχει τέσσερις. Θέση στην Σούπερ Λίγκα 2013-2014 για την ομάδα του Γιάννη Πετράκη.

Το ματς:

Νωθρός, άνευρος και χωρίς να πιέζει, ο Αστέρας Τρίπολης εμφανίστηκε και κόντρα στον ΟΦΗ, ο οποίος «καιγόταν» για βαθμούς. Οι Αρκάδες δεν είχαν συνοχή, είχαν όμως σε εξαιρετική κατάσταση τον νεαρό τερματοφύλακα, Γιώργο Γεωργακόπουλο, ο οποίος έπιασε τα άπιαστα. Η μόνη φορά που δεν το κατάφερε ήταν στον «κεραυνό» του Μακρή, ο οποίος μετά από κόντρα στον Κουρμπέλη, κατέληξε στο «Γ» της εστίας του νεαρού τερματοφύλακας.

Οι Κρητικοί, πατούσαν καλύτερα στο παιχνίδι, κυκλοφορούσαν καλά την μπάλα, ενώ δεν άφηναν την ομάδα του Τσιώλη να κυκλοφορήσει τη μπάλα και να δημιουργήσει ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Γουναρίδη. Μάλιστα, αν ήταν πιο προσεκτικοί και ιδιαίτερα ο Περογαμβράκης να αυξήσουν το σκορ, όμως ο Γεωργακόπουλος βρισκόταν σε εξαιρετική κατάσταση. Οι Αρκάδες δεν έκαναν φάσεις, παρόλα αυτά θα μπορούσαν να φτάσουν στο γκολ, αλλά το φάουλ, του ανεβασμένου Κάφα στα τελευταία παιχνίδια, σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Γουναρίδη.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Τσιώλη να κάνει δύο αλλαγές, να θέλει να δει περισσότερα πράγματα από την ομάδα του και το κατάφερε σε μεγάλο βαθμό. Οι Αρκάδες έγιναν πιο επιθετικοί, πίεσαν, όμως το γκολ δεν ερχόταν. Όλα άλλαξαν με την είσοδο του Τάσου Μπακασέτα. Ο νεαρός επιθετικός… το έχει παράδοση, αφού είχε σκοράρει το παρθενικό του γκολ στην Σούπερ Λίγκα και στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, στο περσινό φινάλε του πρωταθλήματος.

Με δύο γκολ κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι και να χαρίσει το τρίποντο στην ομάδα του Αστέρα, ρίχνοντας για λίγο… στο καναβάτσο του άγχος τον ΟΦΗ, αφού σε περίπτωση γκολ της ΑΕΚ θα έφερνε τους Κρητικούς σε δύσκολη θέση. Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης στην Τρίπολη ήρθε το γκολ του Γιαννούλη στο Περιστέρι, εξασφαλίζοντας μια θέση για την ομάδα του Γιάννη Πετράκη και στην επόμενη Σούπερ Λίγκα.

Tα επίσημα στιγμιότυπα της Nova από την αναμέτρηση Αστέρας Τρίπολης-ΟΦΗ για την 30η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Αστέρας Τρ. (Σάκης Τσιώλης): Γεωργακόπουλος, Γιαλούσης (46’ Λέντσε), Ρούσσης, Κουρμπέλης, Κοντοές, Φορμίκα, Κάφα (72’ Μπακασέτας), Ναβάρο, Ράγιος, Έγκον (46’ Ουρτάδο), Καλαντζής.

Στον πάγκο: Μπαντής, Σέτι, Φραγκουλάκης, Καστέλς.

ΟΦΗ (Γιάννης Πετράκης): Γουναρίδης, Μπανούσης (54’ Μπούρμπος), Σαρ, Σόουζα, Ιωαννίδης, Βερόν, Μακρής, Βιτώρος (83’ Κυζιρίδης), Ζορμπάς, Κανούλας (75’ Καπουράνης), Περογαμβράκης.

Στον πάγκο: Αγριμάκης, Νυκτάρης, Ροβίθης.

Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)
Βοηθοί: Τάτσης (Ηπείρου), Γκάγκας (Λάρισας)
Γήπεδο: «Θ. Κολοκοτρώνης»

Sport-fm.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.