Τι δήλωσε ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο μετά την εκλογή του

Με 738 ψήφους του ιταλικού κοινοβουλίου, σε σύνολο 1.007, ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο επανεξελέγη σήμερα πρόεδρος της ιταλικής Δημοκρατίας.

Ο υποψήφιος του κινήματος Πέντε Αστέρων Στέφανο Ροντοτά, έλαβε 217 ψήφους, με την παράλληλη υποστήριξη του κόμματος Αριστερά και Ελευθερία.

Σε ότι αφορά το διαδικαστικό σκέλος της επανεκλογής, ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο θα πρέπει, τυπικά, να παραιτηθεί και να ορκισθεί εκ νέου πρόεδρος.

Υπενθυμίζεται ότι είναι η πρώτη φορά που Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας επανεκλέγεται για δεύτερη θητεία.

Τα συγχαρητήριά του στον Ιταλό πρόεδρο απέστειλε άμεσα ο Ρομάνο Πρόντι που ήταν ο υποψήφιος της κεντροαριστεράς στη χθεσινή ψηφοφορία.

Ο δε Στέφανο Ροντοτά, υποψήφιος του κινήματος του Μπέπε Γκρίλο, ζήτησε από τους ψηφοφόρους των Cinque Stelle, του Κινήματος Πέντε Αστέρων, να μην προχωρήσουν σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στην ιταλική πρωτεύουσα, όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα.

Διαδηλωτές, όμως, παραμένουν έξω από την είσοδο τη βουλής της Ρώμης, στην πλατεία Μοντετσιτόριο, όπου είναι παρόντες βουλευτές και γερουσιαστές των Πέντε Αστέρων.

News247

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.