Δύο αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού βγήκαν για επισκευές

Διαστημική βόλτα σε ζωντανή μετάδοση από τη NASA Ένα εντυπωσιακό live-streaming έξι ωρών με τη βόλτα στο διάστημα δύο αστροναυτών «άνοιξε» σήμερα η Διαστημική Υπηρεσία στο NASA Tv.

Οι δύο Ρώσοι αστροναύτες Pavel Vinogradov και Roman Romanenko έχουν βγει από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και παραμένουν στο κενό του Διαστήματος μέχρι να διορθώσουν έναν χαλασμένο ανακλαστήρα και να εγκαταστήσουν ένα πείραμα παρακολούθησης καιρού στο εξωτερικό του σταθμού.

Παράλληλα θα κάνουν ένα άλλο πείραμα, το οποίο ονομάζεται «Biorisk» και έχει σχεδιαστεί για να εξετάζει τι συμβαίνει στα μικρόβια που υπάρχουν έξω από το διαστημόπλοιο.

Εκτός από τις κάμερες του σταθμού, κάμερα υπάρχει και στο κράνος του Romanenko, όπως ανακοίνωσε η NASA. Αυτή είναι η πρώτη διαστημική βόλτα του Romanenko, ενώ είναι η 167η στην ιστορία του Σταθμού. Σημειώνεται ότι δύο βόλτες αμερικανών αστροναυτών είναι προγραμματισμένες για τον Ιούλιο.


Live video from your iPhone using Ustream

www.newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.