ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΜΙΚΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Χαμηλά ποσοστά συμμετοχής, μεγάλη νίκη της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, «εξαφάνιση» της ΠΑΣΠ, απουσία του εν δυνάμει κόμματος εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ και αύξηση της επιρροής της ΠΚΣ ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά των εκλογών στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

Στο Πανεπιστήμιο σημείωσαν καθαρή πρωτιά οι Ανεξάρτητοι, η ΠΑΣΠ κατέγραψε υπολογίσιμη δύναμη, αλλά εδώ «εξαφανίστηκε» η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ.

Στο ΤΕΙ η συμμετοχή ήταν μικρή, ωστόσο υπάρχει μερική ικανοποίηση, καθώς παρατηρήθηκε μικρή άνοδος σε σχέση με πέρυσι, αν και οι παρατάξεις ανέμεναν περαιτέρω πτώση. Έτσι φέτος προσήλθαν στις κάλπες 1.281 φοιτητές σε ΣΤΕΦ και ΣΔΟ έναντι 1.188 πέρυσι.

Στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας ψήφισαν συνολικά 623. Η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ σημείωσε την απόλυτη επιτυχία με 495 ψήφους και 6 έδρες, έναντι της δεύτερης ΠΚΣ με 43 ψήφους και 1 έδρα. Αξιοσημείωτη είναι η εξαφάνιση της άλλοτε κραταιάς ΠΑΣΠ που πήρε μόλις 5 (!) ψήφους, ενώ δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη η μη εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ με συνδυασμό. Βρέθηκαν επίσης 69 άκυρα και 11 λευκά ψηφοδέλτια, αριθμός πολύ μεγάλος, φαινόμενο που έχει συνάρτηση με τον αποκλεισμό της Ένωσης Ανεξάρτητων Φοιτητών, συνδυασμός που αν κατέβαινε εκτιμάται ότι θα κατέγραφε σημαντικά ποσοστά, καθώς θα καρπώνονταν όλους τους φοιτητές που δεν στηρίζουν τις παρατάξεις που μετείχαν στις εκλογές.
Ο «κομμένος» συνδυασμός εκτιμά ότι θα έπαιρνε πολύ περισσότερες ψήφους από τις 80 συνολικά που αριθμούν τα άκυρα – λευκά, πράγμα που αν συνέβαινε θα άλλαζε τα δεδομένα. Θα ήταν δηλαδή δεύτερη δύναμη και με δεδομένο ότι δεν θα έπαιρνε ψήφους από την ΠΚΣ, το πιθανότερο είναι να περιορίζονταν η έκταση της νίκης της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ. Ίσως γι’ αυτό η Ένωση Ανεξάρτητων Φοιτητών αποδίδει στη ΔΑΠ – ΝΔΦΚ τις ευθύνες για τον αποκλεισμό της.

Στη Σχολή Τεχνολόγων Εφαρμογών ψήφισαν 658. Πρώτη είναι η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ με 384 ψήφους και με 5 από τις 7 έδρες. Ακολουθεί η ΠΚΣ με 127 ψήφους και 2 έδρες και η ΠΑΣΠ με 40. Αξιοσημείωτο γεγονός και εδώ είναι ότι βρέθηκαν 99 άκυρα και 8 λευκά.
Υπενθυμίζεται ότι στην απερχόμενη διοίκηση της ΣΤΕΦ είχαν 5 έδρες η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ και από 1 η ΠΑΣΠ και η ΠΚΣ. Στη ΣΔΟ η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ είχε 6 έδρες και 1 η ΠΚΣ.

Στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας δεν στήθηκαν κάλπες στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών, ως εκδήλωση της αντίδρασης των φοιτητών στο σχέδιο «ΑΘΗΝΑ». Στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών ψήφισαν συνολικά 169 και βρέθηκαν 162 έγκυρα ψηφοδέλτια, συμμετοχή που θεωρείται σχετικά ικανοποιητική, καθώς ο αριθμός των φοιτητών είναι μικρός. Βρέθηκαν 7 άκυρα και 3 λευκά ψηφοδέλτια. Πρώτη δύναμη είναι η πρωτοβουλία Ανεξάρτητων Φοιτητών με 70 ψήφους και 3 έδρες, ακολουθεί η ΠΑΣΠ με 56 ψήφους και 3 έδρες και η ΠΑΚΣ με 21 ψήφους και 1 έδρα. Η ΕΑΑΚ έλαβε 8 ψήφους και τελευταία η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ με μόλις 4 ψήφους.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ στον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.