Αλλάζει χώρο η διάθεση προϊόντων από το “Δίκτυο Παραγωγών- Καταναλωτών Ν.Γρεβενών”

Μετά και την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών στην τελευταία του συνεδρίαση, όπου συμφώνησε να μη παραχωρηθεί ο αιτούμενος χώρος, από τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Γρεβενών Ανδρέα Τόσκα, λάβαμε την παρακάτω επιστολή:

«Σε απάντηση της με αριθμό πρωτοκόλλου 12864/11.04.2013 σχετικής αιτήσεώς σας, σας γνωρίζουμε ότι ο χώρος που ζητήσατε με σκοπό να εκθέσετε και να «διαθέσετε» αγροτικά προϊόντα παραγωγών του Δήμου αλλά και άλλων που θα συμμετείχαν με προϊόντα που δεν παράγονται στο Δήμο μας για το Σάββατο 20 Απριλίου 2013, δεν θα σας παραχωρηθεί.

Παρά την αρχική μας πρόθεση να στηρίξουμε τη δράση σας, η ανακοίνωση στα ΜΜΕ στις 15-04-2013 του «Δικτύου Παραγωγών Καταναλωτών» που προφανώς εκπροσωπούσατε κατά την υποβολή της πρότασής σας, κατέδειξε και πρόθεση διάθεσης βιομηχανικών, μεταποιημένων και άλλων προϊόντων, κάτι που δεν αποτελούσε περιεχόμενο της αίτησής σας και σαφέστατα θα πλήξει τον ήδη χειμαζόμενο εμπορικό ιστό της πόλης μας.

Τέλος γνωστοποιήσατε και δια του τύπου ότι θα προβαίνετε σε τέτοια δραστηριότητα κάθε μήνα, χωρίς προγενέστερα να ρυθμιστούν μεταξύ μας οι λεπτομέρειες για το εγχείρημα αυτό το οποίο συνιστά σαφώς ίδρυση μιας «άλλου τύπου» λαϊκής αγοράς στα όρια του Δήμου μας.

Πέρα από τις πολλές ανεπίσημες διαμαρτυρίες που δεχθήκαμε αλλά και τις θεσμικές διαμαρτυρίες του ΕΒΕ Γρεβενών και του Εμπορικού Συλλόγου, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 17ης Απριλίου, υπήρξε επίσημη καταγγελία από παραγωγό-Δημοτικό Σύμβουλο, ο οποίος ενδιαφέρθηκε να συμμετάσχει στο δίκτυό σας, αλλά εισέπραξε την άρνηση των υπευθύνων του αν και οι τιμές στις οποίες προσέφερε τα ψυχανθή προϊόντα του, ήταν σαφώς μικρότερες από αυτές στις οποίες θα διαθέτατε αυτά, από άλλους ξένους παραγωγούς.

Κατόπιν αυτών και το Δημοτικό Συμβούλιο Γρεβενών ομόφωνα συμφώνησε να μη παραχωρηθεί ο αιτούμενος χώρος ή οποιοσδήποτε άλλος στα όρια του Δήμου Γρεβενών, για τέτοια δραστηριότητα, την 20η Απριλίου 2013».

Αλλάζει χώρο

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωσή του, το “ΔΙΚΤΥΟ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ-ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ” ενημερώνει ότι η δράση θα πραγματοποιηθεί τελικά το Σάββατο 20 Απριλίου και ώρα 09:00 έως 15:00 στην αλάνα του βενζινάδικου Αφοί Μητρόπουλου στο 2ο χλμ της Περιφερειακής Οδού Γρεβενών.

Τα προϊόντα που θα υπάρχουν θα είναι:
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ Γ.Σ. ΧΑΡΑΚΑ Κρήτης.
Εξαιρετικό Παρθένο ποικιλίας Κορωνέικη 17,50€ το 5 λιτρο.
ΕΛΙΕΣ ΚΑΛΑΜΩΝ ΚΤΗΜΑ ΤΣΙΠΡΑ, Ευηνοχώρι Αιτωλοακαρνανίας.
Χύμα 3,5€ το κιλό, Συσκευασμένες σε άλμη-ξύδι-εξτρα παρθένο ελαιόλαδο 3,5€ το κιλό (650gr στραγγισμένο βάρος), Πάστα ελιάς Καλαμών 1,5€ τα 200gr
ΛΕΥΚΟ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΦΕΤΑ ΠΟΠ ΕΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Σε άλμη 6,5€ το κιλό (καθαρό βάρος)
ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΕΨΙΛΟΝ ΕΛΛΑΣ
Σκόνη πλυντηρίου (81 μεζούρες) 11€, Υγρό πλυντηρίου νανοτεχνολογίας (60 μεζούρες) 7€, Μαλακτικό Ρούχων 4 λίτρα 2€, Υγρό πιάτων 4λίτρα 2€, Υγρό πιάτων 4λίτρα υπερσυμπυκνωμένο 3€, Υγρό γενικού καθαρισμού 4 λίτρα 2€, Υγρό για τα τζάμια 4λίτρα 2€, 4 χλωρίνες παχύρρευστες 3€
ΡΥΖΙ ΧΑΛΑΣΤΡΑΣ
Καρολίνα 5,2κιλά προς 5€, κίτρινο 6,1 κιλά προς 5€,γλασσέ 5,5 κιλά προς 5€
ΧΑΡΤΙΚΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΑΦΟΙ ΒΑΣΙΛΑΚΑΚΗ
Χαρτί υγείας. Ρολό κουζίνας & Χαρτοπετσέτες
ΛΟΙΠΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Επίσης θα υπάρχουν : Ρεβίθια, Φασόλια, Μαρούλι, Άγρια χόρτα, Λάπατα, Γλυκά του κουταλιού, Μαρμελάδες και Λικέρ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.