Ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα

Στουρνάρας προς Παπούλια:  4000 απολύσεις μέχρι τέλος του έτους

Η απόλυση 4000 δημοσίων υπαλλήλων είναι προαπαιτούμενο για την καταβολή της δόσης, αλλά μετά από παρέμβαση του πρωθυπουργού μπορεί να γίνουν μέχρι τέλος του έτους κι όχι τον Ιούνιο.

Αυτό δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Οπως ανακοινώθηκε ο κ. Στουρνάρας δήλωσε επακριβώς τα εξής:

Ενημέρωσα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την ομαλή περάτωση των συζητήσεων με την τρόικα, την αναμενόμενη εκταμίευση των δόσεων και τις δυσκολίες που είχαμε αυτή τη φορά.

Ερώτηση: Υπάρχει θέμα με τις τράπεζες;
Υπουργός:  Όχι,  κανένα θέμα.

Ερώτηση: Φοβάστε ενδεχόμενο νέων μέτρων τον Ιούνιο;
Υπουργός: Όχι, δεν φοβάμαι νέα μέτρα. Εξάλλου και το κείμενο της τρόικας αναφέρει ρητά ότι δεν χρειάζονται νέα μέτρα, αρκεί να κάνουμε αυτά που έχουμε υποσχεθεί ότι πρέπει να κάνουμε.

Ερώτηση: Η εκταμίευση του Μαΐου θα γίνει κανονικά;
Υπουργός: Ασφαλώς. Βέβαια, υπάρχει το προαπαιτούμενο του Δημοσίου που, οφείλω να σας πω, ότι μας δυσκόλεψε. Μέχρι τελευταία στιγμή δεν βρήκαμε μια συμβιβαστική λύση με την τρόικα. Στο Eurogroup έλαβα σαφή προειδοποίηση, ειδοποίησα τον Πρωθυπουργό και πραγματικά το πήρε πάνω του και το έλυσε το θέμα, γιατί όντως θα μας έφερνε σε πολύ δύσκολη θέση.

Ερώτηση: Με ποιον τρόπο κ. Υπουργέ;
Υπουργός: Θα το δείτε.

Ερώτηση: Οι 4.000 αν δεν αποχωρήσουν μέχρι τον Ιούνιο μπορούν να αποτελέσουν πρόβλημα για τη διαπραγμάτευση του Ιουνίου;
Υπουργός: Οι 4.000 αποχωρήσεις  είναι μέχρι το τέλος του έτους. Ένα ποσοστό βέβαια πρέπει να γίνει νωρίτερα.

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.