Με γκολ του Σαλπιγγίδη στο 90′ ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-1 τον Αστέρα Τρίπολης, στον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδας, στη Θεσσαλονίκη. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Αθανασιάδη στο 24′, όμως, οι Αρκάδες ήταν καλύτεροι στο β’ ημίχρονο, ισοφάρισαν με τον Ναβάρο στο 63′ και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για να… τουμπάρουν το ματς. Τελικά, ο αρχηγός του «Δικέφαλου» σκόραρε στο τέλος και έδωσε μια «ανάσα» στην ομάδα του, εν όψει της ρεβάνς της 27ης Απριλίου.

Στο πρώτο μέρος, έγινε πολύ «κλειστό» παιχνίδι, κυρίως λόγω της αμυντικής διάταξης των φιλοξενούμενων που έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο… μηδέν παθητικό.

Ο ΠΑΟΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και έψαξε το γκολ, το οποίο τελικά ήρθε με έναν αρκετά ασυνήθιστο τρόπο, αφού έπειτα από ωραία συνεργασία Λόρενς – Λάζαρ, ο Αθανασιάδης σκόραρε… πέφτοντας στο έδαφος!

Από το σημείο εκείνο, ο Δώνης έπαιξε το δυνατό του «χαρτί» αφήνοντας χώρο στους αντιπάλους με σκοπό να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις. Ο Αστέρας είχε την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να γίνει απειλητικός για τον Ιτάνζ.

Αντίθετα, στο 54′ ο Μπαντής απέκρουσε δύσκολα τη βολίδα του Λόρενς, ενώ στο 62′ το διαγώνιο σουτ του Σαλπιγγίδη έφυγε λίγο άουτ.

Ενα λεπτό αργότερα, όμως, ο Αστέρας έφτασε στην ισοφάριση, με… συμπτωματικό τρόπο. Ο Αποστολόπουλος έκοψε με προβολή τον Ντε Μπλάσις και η μπάλα έφτασε στον Ναβάρο που ήταν ξεχασμένος πολύ πίσω από τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ. Ο Ισπανός σκόραρε και ενώ ο βοηθός αρχικά είχε σηκώσει τη σημαία για οφσάιντ, το γκολ κατακυρώθηκε -σωστά- αφού η μεταβίβαση προήλθε από αντίπαλο παίκτη.

Το γκολ αυτό άλλαξε την ψυχολογία και οι Αρκάδες έφτασαν κοντά στη μεγάλη ανατροπή με κεφαλιά του Ράγιος στο 71′ και διπλή ευκαιρία των Ράγιος, Ντε Μπλάσις στο 78′.

Ο ΠΑΟΚ πίεσε στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά οι παίκτες του Τσιώλη φάνηκαν ψύχραιμοι και έδειχνα ικανοί να κρατήσουν το θετικό αποτέλεσμα. Ολα αυτά έως το 90΄ όταν τη σύγχυση και τα λάθη της αμυντικής γραμμής του Αστέρα εκμεταλλεύθηκε ο Αθανασιάδης, που γύρισε τη μπάλα στο τέρμα και ο «Σάλπι» από κοντά με το στήθος την έστειλε στα δίχτυα.

Ο Σανκαρέ στις καθυστερήσεις λίγο έλειψε να ισοφαρίσει για τον Αστέρα αλλα ο Ιτανζ απέκρουσε το δυνατό σουτ του Σενεγαλέζου αμυντικού που στην συνέχεια σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας του ΠΑΟΚ.

Διαιτητής: Μάνταλος (Αθηνών)

Κίτρινες: Κάτσε, Αποστολόπουλος, Κατσουράνης, Καμαρά – Καλαντζής, Μπαρτολίνι

ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Αποστολόπουλος (76΄ Κωνσταντινίδης), Σίντεφελντ, Κατσουράνης, Λίνο, Κάτσε (76΄ Ρομπέρ), Λαζάρ (83΄ Φωτάκης), Καμαρά, Λόρενς, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάκης Τσιώλης):
Μπαντής, Τσαμπούρης, Μπαρτολίνι, Σανκαρέ, Πιπίνης, Ουσέρο, Αλβάρες (+90΄ Φορμίκα), Ναβάρο, Ράγιος, Ντε Μπλάσις, Λέντσε (46΄ Καλαντζής).

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.