Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ανακαλούνται Toyota, Nissan, Honda, Mazda παγκοσμίως

13 Απριλίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Πιθανό πρόβλημα στους αερόσακους

Ανακαλούνται Toyota, Nissan, Honda, Mazda παγκοσμίωςΠερίπου 3,4 εκατομμύρια ιαπωνικά αυτοκίνητα Toyota, Nissan, Honda και Mazda θα ανακληθούν σε ολόκληρο τον κόσμο εξαιτίας πιθανώς ελαττωματικών αερόσακων, ανακοίνωσε  το υπουργείο Μεταφορών της Ιαπωνίας.

Ο αερόσακος, που συναρμολογήθηκαν ανάμεσα στο 2000 και το 2004, είναι πιθανόν να μην ανοίγει σωστά εξαιτίας ελαττώματος στο πυροτεχνικό σύστημα που διασφαλίζει το φούσκωμα. Οι αερόσακοι των αυτοκινήτων αυτών προέρχονται από την ίδια ιαπωνική εταιρεία, σύμφωνα με το ιαπωνικό υπουργείο Μεταφορών.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας Takata Corp, που κατασκευάζει τους αερόσακους, επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία προμήθευσε τους ελαττωματικούς αερόσακους.

Η αυτοκινητοβιομηχανία Toyota ανακαλεί 1,73 εκατομμύριο αυτοκίνητα συνολικά, 580.000 στη Βόρεια Αμερική και 490.000 στην Ευρώπη, διότι ορισμένοι αερόσακοι στην μπροστινή θέση είναι πιθανόν να μην ανοίξουν όταν χρειασθεί, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας, ο οποίος διευκρίνισε ότι οι ελαττωματικοί αερόσακοι θα αντικατασταθούν από καινούργιους. Ο εκπρόσωπος της Toyota απέφυγε να προσδιορίσει το κόστος της ανάκλησης για την εταιρεία.

Η Honda ανακαλεί 1,14 εκατομμύριο οχήματα ανά τον κόσμο, η Nissan 480.000, ενώ η Mazda Motor Corp. 45.500 οχήματα.

www.newsbeast.gr

This entry was posted on Σάββατο, 13 Απριλίου, 2013 at 22:02 and is filed under ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ - ΜΟΤΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply