Σάλο έχει προκαλέσει η αποκάλυψη περί ανάμειξης της κόρης του Κυπριου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και του πρώην υπουργού Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή με εταιρείες που έβγαλαν λεφτά από τις κυπριακές τράπεζες πριν από το Eurogroup της 15ης Μαρτίου, που αποφάσισε το “κούρεμα” των καταθέσεων.

Όπως αποκάλυψε το MEGA Κύπρου, εταιρείες όπως η Modisanna LTD, που έβγαλε εκτός Κύπρου πέραν των 10 εκατ. ευρώ σε ρούβλια, φαίνεται να συνδέονται με το δικηγορικό γραφείο του Νίκου Αναστασιάδη.

Επίσης, η εταιρεία Logicom, στο διοικητικό συμβούλιο της οποίας συμμέχει ο πρώην υπουργός Οικονομικών, εμφανίζεται να αποσύρει κεφάλαια πάνω από 3 εκατ. ευρώ από τις κυπριακές τράπεζες δυο μέρες πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup.

Το γραφείο του Κύπριου Προέδρου σχολίασε ότι οι κινήσεις των εμβασμάτων ήταν στο πλαίσιο του κύκλου εργασιών της εταιρείας, ενώ αντίστοιχο ήταν και το σχόλιο του Μιχάλη Σαρρή.

“Πρόκειται για εταιρεία που δεν κρατά κεφάλαια στην Κύπρο, ρωσικών συμφερόντων, την οποία χειρίζεται άλλο δικηγορικό γραφείο.Όπως διαφαίνεται πρόκειται για κεφάλαια που ήρθαν στην Κύπρο στις 14 Μάρτιου για αποπληρωμή δανείου σε τράπεζα στη Ρωσία. Συνήθεις οικονομικές συναλλαγές” αναφέρει το γραφείο Αναστασιάδη.

Στη λίστα των 6.000 φυσικών και νομικών προσώπων που μετέφεραν λεφτά από τις τράπεζες Κύπρου και Λαϊκή στο διάστημα 1η-15 Μαρτίου στο εξωτερικό, συνολικού ύψους 4 δισ., περιλαμβάνονται κυρίως εταιρείες ρωσικών συμφερόντων, κυπριακές εταιρείες, αλλά και φυσικά πρόσωπα που μετέφεραν ποσά 100 και 200 χιλιάδων ευρώ.

Σκέψεις για πώληση κρατικού χρυσού

Στο μεταξύ, η κυπριακή κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι οι κεφαλαιακές της ανάγκες για τα επόμενα τρια χρόνια ανέρχονται στα 23 δισ. ευρώ, 5,5 δισ. περισσότερα από το αρχικά συζητούμενο ποσό των 17,5 δισ.

Το ποσό για τα δεδομένα της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι τεράστιο, γεγονός που ερμηνεύει τις σκέψεις που διατυπώνονται για πώληση του πλεονάσματος αποθεμάτων χρυσού από την Κεντρική Τράπεζα, παρά τις αρχικές διαψεύσεις.

“Μας προσέφεραν χολή και όξος…”

Στην Αθήνα, ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής Γιαννάκης Ομήρου συνάντησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μίλησαν με σκληρά λόγια για τη στάση των Ευρωπαίων εταίρων στην κυπριακή κρίση.

“Δυστυχώς, οι εταίροι μας, κυρίως οι ισχυροί ταγοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αντί συμπαράστασης και αλληλεγγύης μας προσέφεραν ‘χολήν και όξος’, για να χρησιμοποιήσουμε την εκκλησιαστική ορολογία των προσεχών εβδομάδων” είπε στον Πρόεδρο ο κ. Ομήρου.

Από την πλευρά του, ο Κάρολος Παπούλιας υπενθύμισε ότι ο ίδιος μίλησε “για την επιλεκτικότητα της απόφασης”. “Αυτό με εξόργισε, γιατί ξέρουμε όλοι πάρα πολύ καλά ότι υπάρχουν χώρες που είναι μπροστά από την Κύπρο και δεν θα έπρεπε η Κύπρος να τύχει αυτής της αντιμετώπισης” είπε ο κ. Παπούλιας.

Megatv.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.