Ανακαλύφθηκε σκοντάφτωντας σε έναν αισθητήρα επιτήρησης

ΗΠΑ: Συνελήφθη 47χρονος ερημίτης που ζούσε επί 27 χρόνια μέσα σε δάσος

Ένας ερημίτης, που κρυβόταν επί 27 χρόνια μέσα σε δάσος στη περιοχή Ρόουμ της πολιτείας Μέιν των ΗΠΑ, εντοπίσθηκε και κατηγορείται για περισσότερες από 1.000 κλοπές τροφίμων και διαρρήξεις. Ο 47χρονος Κρίστοφερ Νάιτ συνελήφθη επ’ αυτοφώρω την περασμένη εβδομάδα, όταν σκόνταψε σε έναν αισθητήρα επιτήρησης  ενώ έκλεβε την αποθήκη της νεανικής κατασκήνωσης Πάιν Τρι.

Ζούσε σε μια αυτοσχέδια σκηνή που καλυπτόταν από μουσαμάδες δεμένους ανάμεσα σε δέντρα. Διέθετε ένα κρεβάτι, «γκαζάκια» για να μαγειρεύει και ένα ραδιόφωνο με μπαταρίες.

Ο Νάιτ, γνωστός στους ντόπιους ως «Ερημίτης του Νορθ Ποντ», επιβίωνε κλέβοντας μικροποσότητες τροφίμων από σπίτια, καταστήματα και την κατασκήνωση της περιοχής. Η αστυνομία υποπτεύεται πως ο ερημίτης μπορεί να είναι υπεύθυνος για περισσότερες από 1.000 διαρρήξεις, με τον ίδιο να παραδέχεται πως είχε διαρρήξει τις αποθήκες της νεανικής κατασκήνωσης Πάιν Τρι πάνω από 50 φορές.

«Ζω στη πόλη αυτή για 32 χρόνια κι άκουγα συνεχώς φήμες γι’ αυτόν, αλλά δεν τον είχα δει ποτέ», σημειώνει ο δημοτικός σύμβουλος Πολ Αντερσον σημειώνοντας πως πολλοί κατασκηνωτές γνώριζαν την ύπαρξη του, για το λόγο αυτό και του άφηναν φαγητό έξω από τη σκηνή του.

Ο αστυνόμος Τέρι Χιούζ, ο οποίος ειχε θέσει εδώ και πολλά χρόνια  ως στόχο του και τελικά κατάφερε και συνέλαβε τον ερημίτη, λέει ότι ο Νάιτ του είπε ότι ήταν ο δεύτερος άνθρωπος που έχει μιλήσει από το 1986. «Ο πρώτος ήταν ένας άνθρωπος με τον οποίο ειχε απλώς ανταλλάξει ένα «γεια» κάποια στιγμή τη δεκαετία του 1990», σημειώνει ο αστυνόμος Νταϊάν Βανς, η οποία επίσης του μίλησε, προσθέτοντας πως της έκανε εντύπωση πως είναι δυνατόν ο Νάιτ να άντεχε τη βαρυχειμωνιά που επικρατεί στα δάση του Μειν χωρίς σόμπα ή κάποιο άλλο μέσο θέρμανσης.

Ο Νάιτ έφυγε από το σπίτι του για άγνωστους λόγους στα 19 του χρόνια. Η αστυνομία προσπάθησε, χωρίς αποτέλεσμα, να εντοπίσει κάποιους στενούς συγγενείς του. Τώρα ο ερημίτης κρατείται με την κατηγορία της διάρρηξης και της κλοπής και του έχει οριστεί εγγύηση 4.000 ευρώ σε περίπτωση που θέλει να αφεθεί ελεύθερος.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.