Θρήνος στον Φοίβο Κρεμαστής μετά το τραγικό δυστύχημα στο ταξίδι για Σάμο

Σε τραγωδία εξελίχθηκε το ταξίδι του Φοίβου Κρεμαστής (πρωταθλήτρια και κυπελλούχος ομάδα της ΕΠΣ Δωδεκανήσων) προς την Ικαρία, καθώς έχασαν τη ζωή του ο 20χρονος ποδοσφαιριστής Φίλιππος Δελαπόρτας (γιος του προέδρου Άκη Δελαπόρτα) και ο Γιάννης Τζιβίλογλου, αδερφός του τεχνικού του συλλόγου Ευτύχη Τζιβίλογλου, σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στα Καλύβια Αττικής.

Η αποστολή του Φοίβου έφθασε το πρωί αεροπορικώς από την Ρόδο στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», προκειμένου να ταξιδέψει ακτοπλοϊκώς για τη Σάμο με σκοπό να αντιμετωπίσει τον ΠΑΣ Ίκαρο για το Κύπελλο Ερασιτεχνών.

Ωστόσο στο αεροδρόμιο ήρθε ο αδερφός του Ευτύχη Τσιβίλογου, Γιάννης, προκειμένου να μεταβεί στα Καλύβια και να δει την μητέρα του (από εκεί κατάγεται η οικογένεια Τσιβίλογου). Στο ΙΧ αυτοκίνητο επιβιβάσθηκε και ο νεαρός Δελαπόρτας προκειμένου να αγοράσει καινούργια ποδοσφαιρικά παπούτσια.

Στις 9.10 το πρωί, το όχημα που οδηγούσε ο Γιάννης Τσιβίλογου κινούνταν στη λεωφόρο Αναβύσσου και Μονής Αρκαδίου. Για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, ο νεαρός οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος, άρχισε να κάνει ζιγκ-ζαγκ στο δρόμο και σφηνώθηκε με ταχύτητα σε μια κολώνα.

Η σύγκρουση ήταν μοιραία για τον οδηγό και τον Φίλιππο Δελαπόρτα, που καθόταν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου. Αμέσως ο Ευτύχης Τσιβίλογου που ήταν στη θέση του συνοδηγού κάλεσε το ΕΚΑΒ, ωστόσο όταν έφτασαν οι διασώστες δεν μπορούσαν να απεγκλωβίσουν τους άλλους δυο νεαρούς, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση της Πυροσβεστικής, αφού το αυτοκίνητο μετατράπηκε σε άμορφη μάζα σιδερικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, παρότι η ΕΠΟ έδωσε την συγκατάθεσή της στον Φοίβο για την αναβολή του αυριανού αγώνα, αυτός θα γίνει κανονικά, αφού το θέλησαν οι ίδοι οι παράγοντες του Φοίβου. Η ομάδα της Δωδεκανήσου ανακοίνωσε ότι θα παραταχθεί στη συγκεκριμένη αναμέτρηση με δέκα ποδοσφαιριστές, αφήνοντας συμβολικά κενή τη θέση του εκλιπόντος, και το ίδιο γνωστοποίησε πως θα κάνει και ο Ικαρος Σάμου.

Μάλιστα, η ΕΠΟ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, συγχαίροντας τα δύο σωματεία για την πρωτοβουλία τους, και αποφάσισε να τα τιμήσει στις 11 Μαϊου, πριν την έναρξη του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας. Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι σε όλα τα αυριανά ματς του Κυπέλλου Ερασιτεχνών θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη του Φίλιππου Δελαπόρτα.

ΔΟΛ, ΑΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.