«Αποκαθηλώθηκε» ο καταγγέλων αδιαφανείς διαδικασίες ταμίας της ομοσπονδίας κ. Ανδριόπουλος

Αναταράξεις στον ΣΕΓΑΣ

Με την καθαίρεση του ταμία του ΣΕΓΑΣ κ. Δημήτρη Ανδριόπουλου ολοκληρώθηκε το σημερινό διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ εν μέσω της κρίσης που είχαν προκαλέσει οι καταγγελίες του για τις διαδικασίες ανάθεσης του Κλασσικού Μαραθωνίου της Αθήνας σε εταιρεία μάρκετινγκ. Ο κ. Ανδριόπουλος ισχυρίζονταν ότι παρατύπως δίνονταν κατ’ ανάθεση σε εταιρεία παροχής υπηρεσιών ο ΚΜΑ προσκομίζοντας τις γνωματεύσεις δύο νομικών γραφείων, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση τόσο του πρώην προέδρου του ΣΕΓΑΣ και νυν γραμματέα της ομοσπονδίας στίβου κ. Βασίλη Σεβαστή όσο και του νυν προέδρου κ. Κώστα Παναγόπουλου.

Ο τελευταίος στη συνεδρίαση του ΣΕΓΑΣ έθεσε θέμα εμπιστοσύνης του διοικητικού συμβουλίου τόσο προς το πρόσωπό του, όσο και προς τον κ. Σεβαστή αλλά και προς τον κ. Ανδριόπουλο. Ο μέχρι σήμερα ταμίας του ΣΕΓΑΣ χαρακτήρισε μη νόμιμη τη διαδικασία και δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία. Μετά από αυτό οι υπόλοιποι σύμβουλοι του ΣΕΓΑΣ με ομόφωνη απόφασή τους επαναβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη τους προς τους κκ. Παναγόπουλο και Σεβαστή και προχώρησαν στην «αποκαθήλωση» του κ. Ανδριόπουλου. Στη συνέχεια επέλεξαν για τη θέση του τη μέχρι πρότινος αναπληρωτή ταμία κυρία Ξένια Αργειτάκη και για τη θέση του αναπληρωτή τον κ. Σπύρο Καλοζούμη.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο κ. Παναγόπουλος δήλωσε: «Αποδέχθηκα την πρόταση Σεβαστή και ήρθα στην ομοσπονδία προσπαθώντας να περάσω ένα νέο μοντέλο για τον τρόπο λειτουργία του προεδρείου. Στο μοντέλο αυτό υπήρχε και ο Δημήτρης Ανδριόπουλος, με τον οποίο έχω συνεργαστεί πολλά χρόνια. Δυστυχώς έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα δεν υπήρχαν ποια τα απαραίτητα στοιχεία που αποτελούσαν αναγκαία συνθήκη για να μπορέσει κάποιος να λειτουργήσει σε στενό σώμα. Το συμβούλιο τοποθετήθηκε στο θέμα και δεν εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο Δημήτρη Ανδριόπουλου να συνεχίσει να μετέχει στην ομάδα. Ηταν μια ομόφωνη απόφαση και δυσάρεστη. Όπως προβλέπουν οι διαδικασίες έγινε ανασύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου. Ταμίας της ομοσπονδίας ανέλαβε η Ξένια Αργειτάκη, η οποία ήταν αναπληρώτρια και τη θέση της πήρε ο Σπύρος Καλοζούμης. Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας, όμως, για να είμαστε ειλικρινείς είμαστε πληγωμένοι από αυτή την διαδικασία».

Από την πλευρά του ο κ. Ανδριόπουλος μιλώντας στο «Βήμα» τόνισε ότι οι αιτιάσεις του για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στο θέμα του Μαραθωνίου στηρίζονται στον Νόμο 2007 περί προμηθειών. «Εχω τις γνωματεύσεις δύο νομικών γραφείων για το θέμα. Τις παρουσίασα στα μέλη του ΔΣ ώστε να έχουν πλήρη γνώση του θέματος. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ο ΣΕΓΑΣ έπρεπε να προχωρήσει σε διαγωνισμό για την επιλογή της εταιρείας παροχής υπηρεσιών στον ΚΜΑ».

 

Τζούστας Γιάννης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.