Είχε θέληση, δεν είχε τύχη!

Για μια ακόμη χρονιά η Τότεναμ αποδεικνύει ότι το Europa League δεν της… πάει! Οι Λονδρέζοι βρέθηκαν να χάνουν 0-2 από τη Βασιλεία και τελικά… έσωσαν ό,τι μπορούσαν με το τελικό 2-2 στον Α’ προημιτελικό του Europa League. Αντίθετα, η Τσέλσι είχε στόφα νικητή και το τελικό 3-1 κόντρα στη Ρούμπιν Καζάν της δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα εν όψει της ρεβάνς στη Ρωσία. Η τρίτη αγγλική ομάδα, η Νιούκαστλ… τόλμησε να προηγηθεί στη Λισσαβόνα, αλλά η Μπενφίκα το ανέτρεψε σε 3-1 και οι Πορτογάλοι έγιναν το φαβορί για την πρόκριση. Όπως, φαβορί έγινε και η Φενέρμπαχτσε που στο 90′ σφράγισε τη νίκη της με 2-0 επί της Λάτσιο και πλέον, οι Τούρκοι θα πάνε στη Ρώμη με σαφές προβάδισμα.

ΤΣΕΛΣΙ – ΡΟΥΜΠΙΝ 3-1 (16′, 70′ Τόρες, 32′ Μόουζες – 41′ Νάτσο)

Με πρωταγωνιστή τον Φερνάντο Τόρες που σημείωσε δύο γκολ, η Τσέλσι νίκησε 3-1 τη Ρούμπιν Καζάν στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και έκανε το πρώτο βήμα για πρόκριση στους «4» της διοργάνωσης. Ο Ισπανός «χτύπησε» στο 16ο και το 70ο λεπτό, με τον Βίκτορ Μόουζες να σκοράρει ενδιάμεσα (32′). Η ρωσική ομάδα πέτυχε με πέναλτι του Νάτσο στο 41′ το γκολ που της δίνει ελπίδες για τη ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης, στη Μόσχα.

Διαιτητής: Τζιανλούκα Ρόκι (Ιταλία)
Κίτρινες: Τέρι, Μπεναγιούν, Μαρίν – Ορμπάιθ

ΤΣΕΛΣΙ (Ραφαέλ Μπενίτεθ): Τσέχ, Νταβίντ Λουίς, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Μπέρτραντ, Ραμίρες, Λάμπαρντ, Μπεναγιούν (82΄ Μαρίν), Τόρες, Μάτα (78΄ Οσκαρ), Μόουζες (65΄ Αζάρ).
ΡΟΥΜΠΙΝ ΚΑΖΑΝ (Κούμπαν Μπερντίγεφ): Ριζίκοφ, Κούζμιν (82΄ Κασάεφ), Ανσάλντι, Σέζαρ Νάβας, Καλέσιν, Σαρόνοφ, Ορμπάιθ, Ερεμένκο, Καραντενίζ, Νάτσο, Ντιάντιουν (46΄ Ροντόν).


ΤΟΤΕΝΑΜ – ΒΑΣΙΛΕΙΑ 2-2 (40′ Αντεμπαγιόρ, 58′ Σίγκουρντσον – 30′ Στόκερ, 34′ Φρέι)

Η έκπληξη των πρώτων προημιτελικών του Europa League έγινε στο Λονδίνο, όπου η Βασιλεία πήρε ισοπαλία 2-2 από την Τότεναμ. Μάλιστα, οι Ελβετοί αδικούνται από το τελικό σκορ, αφενός γιατί προηγήθηκαν 2-0, αφετέρου γιατί έχασαν ευκαιρίες να πάρουν τη νίκη ακόμα κι όταν οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν. Ο Στόκερ στο 30′ άνοιξε το σκορ, παίρνοντας το ριμπάουντ μετά το δοκάρι του Στρέλερ, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Φαμπιάν Φρέι έγραψε το 0-2. Οι «Πετεινοί» ξαναμπήκαν γρήγορα στο παιχνίδι με τον Αντεμπαγιόρ να μειώνει στο 40′, ενώ έφτασαν στην ισοφάριση με τον Σίγκουρντσον στο 58′.

Διαιτητής: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)
Κίτρινες: Γκαλάς, Πάρκερ – Φαμπιάν Φράι

ΤΟΤΕΝΑΜ (Αντρέ Βίλας-Μπόας): Φρίντελ, Φερτόνγκεν, Γκαλάς, Νόουτον, Ασού-Εκοτό (56΄ Ντόουσον), Λένον (25΄ Σίγκουρντσον), Πάρκερ, Μπειλ, Χόλτμπι (62΄ Ντέμπσι), Ντεμπελέ, Αντεμπαγιόρ
ΒΑΣΙΛΕΙΑ (Μουράτ Γιακίν): Σόμερ, Ντράγκοβιτς, Βόσερ, Σχαρ, Σταϊνχόφερ, Σερέι Ντιέ (66΄ Καμπράλ), Στόκερ, Φαμπιάν Φράι, Σαλάχ (83΄ Ντεγκέν), Ελνένι, Στρέλερ (70΄ Ζούα)


ΜΠΕΝΦΙΚΑ – ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ 3-1 (25′ Ροντρίγκο, 65′ Λίμα, 71′ πεν. Καρντόσο – 12′ Σισέ)

Η Μπενφίκα νίκησε με 3-1 την Νιουκάστλ στη Λισσαβόνα στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για την προημιτελική φάση. Η Νιουκάστλ αιφνιδίασε τους γηπεδούχους αφού προηγήθηκε με τέρμα του Παπίς Σισέ στο 12′, αλλά οι Πορτογάλοι ισοφάρισαν με τον Ροντρίγκο (25′). Στο 65′ ο Λίμα ,που είχε περάσει λίγα λεπτά πριν σαν αλλαγή, έκανε το 2-1 ενώ ο Οσκαρ Καρντόsο με πέναλτι στο 71′ διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Διαιτητής: Αντονι Γκοτιέ (Γαλλία)
Κίτρινες: Ροντρίγκο, Πέρες-Περτς, Αμεόμπι

Μπενφίκα (Ζόρχε Ζεσούς): Αρτούρ, Λουϊζάο, Γκαράι, Αλμέιδα, Γκαϊτάν, Μάτιτς, Αντρέ Γκόμες (61΄ Πέρεζ), Καρντόζο (77΄ Μάξι Περέιρα), Τζον, Ροντρίγκο (61΄ Λίμα), Μελγκαρέχο.
Νιούκαστλ (Αλαν Πάρντιου): Κραλ, Σάντον, Σίμπσον Μπιβά, Περτς (62΄ Ανίτα), Τέιλορ (83΄ Γκόσλινγκ), Καμπαγέ, Σισοκό, Γκουτιέρεζ, Μαρβό (81΄ Αμεόμπι), Σισέ.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ – ΛΑΤΣΙΟ 2-0 (78′ πεν. Γουεμπό, 90′ Κάουτ)
Σημαντικό βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά έκανε η Φενέρμπαχτσε που επικράτησε με 2-0 της Λάτσιο στην Κωνσταντινούπολη στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για την φάση των «8». Η Λάτσιο είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού στο πρώτο ημίχρονο αλλά η «Φενέρ» έχασε μοναδική ευκαιρία να προηγηθεί όταν το σουτ του Σο σταμάτησε στο δοκάρι. Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου οι «λατσιάλι» έμειναν με 10 παίκτες μετά την αποβολή του Ονάζι με δεύτερη κίτρινη στο 47΄. Οι Τούρκοι πίεσαν και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 78΄ με πέναλτι του Γουεμπό, ενώ στις καθυστερήσεις (90+1) ο Κάιτ διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Διαιτητής: Γουίλιαμ Κόλουμ (Σκοτία)
Κίτρινες: Κορκμάζ, Γουεμπό- Μαρκέτι, Εντερσον, Ράντου, Μάουρι, Μεϊρέλες
Κόκκινη: Ονάζι (47΄, δεύτερη κίτρινη)

Φενέρμπαχτσε (Ακούτ Κοτσαμάν): Βολκάν, Κορκμάζ, Γιόμπο, Τσίγκλερ, Γκιονούλ, Τοπάλ (71΄ Ερκίν), Μεϊρέλες, Κριστιάν (75΄ Ουτσάν), Σο, Κάϊτ, Γουεμπό.
Λάτσιο (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Μαρκέτι, Σιανί, Λούλιτς, Ράντου, Εντερσον (63΄ Λεντέσμα), Ερνάνες (90΄ Μάουρι), Γκονζάλεζ, Ονάζι, Κανά, Καντρέβα, Κότζακ (72΄ Κλόζε) .

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.