Μεταβολές Σχολικών Μονάδων

Το Δ.Σ. του Συλλόγου δασκάλων και Νηπιαγωγών Νομού Γρεβενών μετά από ομόφωνη  απόφαση του, εκφράζει την εντονότατη ανησυχία του και την αντίθεση του για τις επιχειρούμενες αλλαγές, που προωθούνται εν κρυπτό από το Υπουργείο παιδείας που με εγκύκλιο του (44506/Δ4/2-4-2013), ζητά σε χρονικό διάστημα 2 ημερών  να εισηγηθούν θετικά η αρνητικά  οι περιφερειακοί Δ/ντες για μεταβολές σε σχολικές μονάδες της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης.

Ειδικότερα προωθεί τον υποβιβασμό της οργανικότητας σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Γρεβενών, του 1ου και 4ου Δ.Σ από 12/θεσια σε 10/θεσια, του 3ου Δ.Σ από  12 σε  9/θεσιο και όλων σχεδόν των περιφερειακών Σχολικών Μονάδων του Νομού , με το πρόσχημα ότι οι οργανικές θέσεις  είναι «δυσανάλογες  με το μαθητικό δυναμικό»,  διαπίστωση που έγινε  μετά από τον έλεγχο στο ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής.

Άραγε μήπως προωθείται και τρίτο σχέδιο  συγχωνεύσεων με τη μορφή του υποβιβασμού των Σχολικών Μονάδων και την κατάργηση οργανικών θέσεων; Οργανικές θέσεις  που καθορίστηκαν  με τις αιτιολογημένες αποφάσεις των υπηρεσιακών συμβουλίων με βάση την κείμενη νομοθεσία και τα αναλυτικά στοιχεία ανά τμήμα που υπάρχουν στην υπηρεσία».

Είναι προφανές ότι η πολιτική των περικοπών στο χώρο της παιδείας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και  βρίσκουν απόλυτα αντίθετη την εκπαιδευτική κοινότητα, αφού ως μοναδικό τους αποτέλεσμα έχουν την υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης, την υποβάθμιση του εκπαιδευτικού και ειδικά των μαθητών.  Η παιδεία δεν αντέχει άλλη υποβάθμιση, ας σταματήσει το Υπουργείο Παιδείας να απαξιώνει τον μαθητή και τον εκπαιδευτικό.

Ύστερα από τα παραπάνω το Δ.Σ.  καταγγέλλει τον απαράδεκτο, αντιπαιδαγωγικό και εντελώς λογιστικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει το Υπουργείο Παιδείας το χώρο της εκπαίδευσης και ζητά την άμεση ανάκληση της σχετικής εγκυκλίου, η οποία οδηγεί σε βίαιη συρρίκνωση των οργανικών θέσεων.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ            Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Λόλας   Γρηγόριος            Καψάλη Έλενα

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.