Πώς ο Ταρίμπο Γουέστ έκανε καριέρα κρύβοντας 12 χρόνια από την ηλικία του!

Νεαρός ετών σαράντα!Δώδεκα χρόνια μεγαλύτερος από την ηλικία που δηλώνει είναι ο Ταρίμπο Γουέστ, ένας από τους πιο διάσημους Νιγηριανούς που έκαναν σπουδαία καριέρα στο ποδόσφαιρο, σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο της Παρτίζαν Βελιγραδίου Ζάρκο Ζέτσεβιτς.

Οταν η σερβική ομάδα απέκτησε τον Γουέστ το καλοκαίρι του 2002 από την Καϊζερσλάουτερν, η ημερομηνία γέννησης που έγραφε η ταυτότητά του ήταν 26 Μαρτίου 1974. «Μου είχε πει πως ήταν 28 ετών. Αργότερα ανακαλύψαμε πως ήταν 40, συνέχιζε όμως να παίζει καλά  και δεν το μετάνιωσα που τον έφερα στην ομάδα», δήλωσε ο Ζέτσεβιτς.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Ζέτσεβιτς ο Γουέστ αναρωτήθηκε γιατί  ο Σέρβος ασχολείται με την ηλικία του τώρα και δεν ασχολήθηκε όταν αγωνιζόταν στην Παρτίζαν.

«Εχω τα χαρτιά μου από το επαγγελματικό πρωτάθλημα με την Ουμπάντα Γιουνάιτεντ από τη δεκαετία του ’90 κι αυτή είναι η πραγματική μου ηλικία», υποστήριξε ο Γουέστ.

Δεν είναι όμως μόνο ο Ζέτσεβιτς που αμφισβητεί την ηλικία του.

Μετά την Παρτίζαν, στην οποία αγωνίστηκε δύο χρόνια, ο νιγηριανός  προσπάθησε να μεταγραφεί στην  κροατική Ριέκα, δηλώνοντας πως είναι 32 ετών. Οι γιατροί της Ριέκα που τον εξέτασαν διαπίστωσαν από τα γόνατά του πως ο Γουέστ ψεύδεται και έτσι η μεταγραφή ναυάγησε, αλλά ο Νιγηριανός κατάφερε να ξεγελάσει την Πλίμουθ με την οποία υπέγραψε συμβόλαιο το 2005. Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2008 υποστηρίζοντας πως ήταν 34 ετών, αλλά με τα λεγόμενα του Ζέτσεβιτς  ήταν 46.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του ο Γουέστ φόρεσε επίσης τη φανέλα της Ιντερ και της Μίλαν και από χθες οι Ιταλοί αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν να μην αντιλήφθηκαν ότι ο Νιγηριανός δεν ήταν 23 ετών όταν τον απέκτησαν οι Νερατζούρι, ενώ στην πραγματικότητα ήταν 35.

Το καλοκαίρι του 1994, λίγο πριν από το Μουντιάλ των ΗΠΑ, ο Ολυμπιακός είχε αποκτήσει τον επίσης Νιγηριανό Ρασίντ Γεκινί, τον επονομαζόμενο Ταύρο της Καντούνα. Είχε έρθει σε ηλικία 31 ετών, αλλά σύντομα στο Λιμάνι αναπτύχθηκε η φημολογία πως ήταν τουλάχιστον πέντε με έξι χρόνια μεγαλύτερος.

Απόντες στην Ιταλία. Διακόσιες χιλιάδες θεατές λιγότεροι παρακολούθησαν τους αγώνες της πρώτης και της δεύτερης κατηγορίας του  ιταλικού πρωταθλήματος την προηγούμενη σεζόν, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση που παρουσιάστηκε χθες στη Ρώμη. Ο μέσος όρος ηλικίας των ιταλικών γηπέδων είναι τα 57 έτη και αποτελεί έναν από τους ανασταλτικούς  παράγοντες που οι φίλαθλοι μένουν μακριά τους.

Παρά τη μείωση των θεατών, οι ιταλικές ομάδες αύξησαν τα έσοδά τους κατά 7% σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν, φτάνοντας τα 2,7 δισ. ευρώ, ενώ τα χρέη τους αυξήθηκαν κατά 388 εκατ. φτάνοντας τα 2,9 δισ. ευρώ.

Γιώργος Νασμής στα Νέα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.