ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

http://2.bp.blogspot.com/-NZV5qltyaiU/UV0kol63K_I/AAAAAAABz_k/gyYyymqc0IE/s1600/12.JPGΑπειλούν με μαζική διαγραφή από τις πολυτεχνικές σχολές, ζήτησαν την παραίτηση προέδρου και διοικούσας, πέταξαν αυγά και πορτοκάλια στα γραφεία της ΝΟΔΕ Κοζάνης

Με συγκεντρώσεις, πορείες και ολιγόλεπτες καταλήψεις κεντρικών οδών, οι φοιτητές των πολυτεχνικών σχολών της Κοζάνης, εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους στη συγχώνευση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με το ΤΕΙ.

Προχτές το απόγευμα με πρωτοβουλία των συλλόγων των δύο πολυτεχνικών τμημάτων, οι φοιτητές πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία Κοζάνης. Επίσης, προχώρησαν σε ολιγόλεπτη κατάληψη στα «φανάρια» μπροστά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, δημιουργώντας κυκλοφοριακό μπλακάουτ στο κεντρικότερο σημείο της πόλης. Στη συνέχεια πορεύτηκαν στον κεντρικό πεζόδρομο και έφτασαν μέχρι τα γραφεία της ΝΟΔΕ Κοζάνης, όπου συνεδρίαζαν στελέχη του κόμματος για την προετοιμασία του προσυνεδριακού συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας. Παρέμειναν εκεί πάνω από μία ώρα φωνάζοντας συνθήματα, ενώ κάποιοι θερμόαιμοι εκσφεντόνισαν αυγά και πορτοκάλια στα κομματικά στελέχη που είχαν βγει στο μπαλκόνι. Αντιπροσωπεία των φοιτητών έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Γιάνη Δίκα και στο κεντρικό στέλεχος Νίκο Φώτο, οι οποίοι υποσχέθηκαν να μεταφέρουν τις θέσεις τους στην κυβέρνηση και στον υπουργό Παιδείας.

Οι διαμαρτυρίες των φοιτητών συνεχίστηκαν και χτες, έξω από το κτίριο που συνεδρίαζε η Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι απαίτησαν την παραίτηση του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής κ. Χατζηπαντελή, καθώς και των μελών αυτής. «Η Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου δεν εκφράζει την ακαδημαϊκή κοινότητα (φοιτητές και καθηγητές)», φώναξαν οι διαδηλωτές φοιτητές, έξω από το κτίριο διοίκησης του Πανεπιστημίου.

Συνθήματα που κυριάρχησαν στις φοιτητικές διαδηλώσεις ήταν, μεταξύ άλλων «η λύση για συγχώνευση με τα ΤΕΙ περίεργα συμφέροντα εξυπηρετεί» και «αγώνας – αγώνας διαρκείας θα είναι η απάντηση στον υπουργό Παιδείας». Δεν παρέλειψαν να καταφερθούν κατά τοπικών κυβερνητικών βουλευτών, κάνοντας λόγο για «απόφαση υπουργείου – Κουκουλόπουλου – Παπαδόπουλου», την οποία όπως δήλωσαν θα αντιπαλέψουν μέχρι τέλους. Να σημειωθεί επίσης ότι οι φοιτητές προειδοποιούν με μαζική διακοπή των σπουδών από τα πολυτεχνικά τμήματα της Κοζάνης.

Ενδεικτικές είναι οι αποφάσεις που πάρθηκαν στη συνέλευση του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών. Οι αποφάσεις που πάρθηκαν είναι οι παρακάτω:

1. Από την στιγμή που το Υπουργείο Παιδείας έκρινε το Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας μη βιώσιμο με επιστολή που έστειλε προς την Διοικούσα Επιτροπή. Θα απαιτηθούν τα εξής:
α) Διοικητική – χωρική συγχώνευση του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών με τη Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ (πράγμα το οποίο επιθυμεί και το ίδιο το ΑΠΘ) είτε ως αυτόνομο τμήμα , είτε ως συνένωση με το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ακλουθώντας αντίστοιχες μεταβατικές διατάξεις).
β) Σε περίπτωση που δε θα πραγματοποιηθούν τα παραπάνω , προτείνεται κατάργηση του τμήματος και ελεύθερη μεταγραφή – μετάταξη των φοιτητών και καθηγητών σε αντίστοιχα Πολυτεχνικά Τμήματα Ηλεκτρονικών Μηχανικών.

2. Θα μελετήσουμε όλες τις προϋποθέσεις για την ένταξη του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

3. Μαζική αίτηση διακοπής σπουδών των φοιτητών του τμήματος, συνοδευόμενη από τις όποιες παραιτήσεις καθηγητών σε περίπτωση που περάσει το Π.Δ. προς το υπουργείο Παιδείας.

Να σημειωθεί τέλος ότι οι φοιτητικοί σύλλογοι των πολυτεχνικών τμημάτων την επίθεση με αυγά κατά της ΝΟΔΕ Κοζάνης. Με ανακοίνωση που εξέδωσαν τονίζουν: «Η επίθεση αυτή δεν εκφράζει τους φοιτητικούς συλλόγους και έχει μοναδικό σκοπό να προβοκάρει και να υποβαθμίσει τον δίκαιο και ειρηνικό αγώνα μας. Εντός ή εκτός του Πανεπιστημίου, χρωματισμένοι ή μη, όποιοι και αν είναι αυτοί, που προέβησαν σ’ αυτή την ενέργεια, δεν έχουν θέση στον αγώνα μας.
Σε κάθε περίπτωση ζητούμε συγνώμη για την όποια αναστάτωση μπορεί να προκλήθηκε από την καταδικαστέα αυτή ενέργεια».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ στον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.